Αρχική Ειδήσεις Τα επόμενα Χριστούγεννα θα έχει …γαλοπούλα από εκτυπωτή!

Τα επόμενα Χριστούγεννα θα έχει …γαλοπούλα από εκτυπωτή!

0
Τα επόμενα Χριστούγεννα θα έχει …γαλοπούλα από εκτυπωτή!

Φτιάχνουν τα εξαρτήματα αυτοκινήτων, τα υλικά για κατοικίες και κάποια είδη αλμυρών και γλυκών τροφών. Σύντομα οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές θα μπορούν να βάλουν στο τραπέζι μας και κρέας.

Φτιάχνουν τα εξαρτήματα αυτοκινήτων, τα υλικά για κατοικίες και κάποια είδη αλμυρών και γλυκών τροφών. Σύντομα οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές θα μπορούν να βάλουν στο τραπέζι μας και κρέας.

ΠΗΓΗ: protagon.gr

Οταν έκαναν την εμφάνισή τους τα μηχανήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης, οι λεγόμενοι 3D εκτυπωτές, πολλοί μίλησαν για μια νέα επανάσταση. Οι ειδικοί ανέφεραν ότι οι δυνατότητες και οι εφαρμογές τους ήταν ανεξάντλητες και πράγματι σύντομα οι πρώτης γενιάς 3D εκτυπωτές άρχισαν να παράγουν διαφόρων ειδών αντικείμενα που μέχρι τότε μπορούσαν να παραχθούν μόνο βιομηχανικά. Οσο εξελισσόταν η τεχνολογία τους οι 3D εκτυπωτές άρχισαν να παράγουν ολοένα και πιο σύνθετα υλικά, αντικείμενα και εξαρτήματα.

Πλέον ένας 3D εκτυπωτής μπορεί να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο και ένα σπίτι. Στην πορεία κατασκευάστηκαν και εκτυπωτές 3D που αντί να βγάζουν πλαστικά αντικείμενα βγάζουν αλμυρές και γλυκές τροφές, Η αρχική σκέψη ήταν να χρησιμοποιούνται εκτυπωτές τροφών σε σημεία που η παροχή τροφής παρουσιάζει δυσκολίες. Σε διαστημικές αποστολές, σε αεροσκάφη, σε συνθήκες έκτατης ανάγκης κλπ. Όμως οι εκτυπωτές 3D αρχίζουν να μπαίνουν δυναμικά στην γαστρονομία αφού επώνυμοι σεφ έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με αυτούς σε εστιατόρια που ανοίγουν το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη.

Η Ντέμπορα Λάπτον και η Μπέθανι Τέρνερ, καθηγήτριες του πανεπιστημίου της Κανμπέρα υποστηρίζουν ότι πολύ σύντομα οι εκτυπωτές 3D θα μπορούν να παράξουν ακόμη και μια ολόκληρη γαλοπούλα! Ηδη μάλιστα ο μεγάλος οργανισμός παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην βιομηχανία των τροφίμων Meat and Livestock ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την διερεύνηση της χρήσης των εκτυπωτών 3D για την παραγωγή προϊόντων κρέατος. πραγματοποίησαν μια μελέτη για το αν καταναλωτικό κοινό είναι έτοιμο να βάλει στο τραπέζι του «εκτυπωμένο» κρέας. Με άρθρο τους οι δύο καθηγήτριες υποστηρίζουν ότι αρχικά θα υπάρχει μια δυσκολία από το καταναλωτικό κοινό στην αποδοχή τέτοιων τροφίμων. Ομως συμφωνούν με τις εκτιμήσεις ειδικών που αναφέρουν ότι αν υπάρξει μια οργανωμένη καμπάνια η οποία θα πείσει τον κόσμο να δοκιμάσει αυτά τα τρόφιμα πιστοποιώντας ότι είναι ασφαλή για την υγεία αλλά και εύγευστα τότε πράγματι σε κάποια από τα προσεχή εορταστικά τραπέζια θα υπάρχει και γαλοπούλα φτιαγμένη από εκτυπωτή 3D.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.