Αρχική Ειδήσεις Ζάπλουτος Ιάπωνας πραγματοποιεί το πρώτο …delivery φαγητού στο διάστημα

Ζάπλουτος Ιάπωνας πραγματοποιεί το πρώτο …delivery φαγητού στο διάστημα

0
Ζάπλουτος Ιάπωνας πραγματοποιεί το πρώτο …delivery φαγητού στο διάστημα
Εικόνα: Twitter

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Yusaku Maezawa συνεργάστηκε με τη διαδικτυακή πλατφόρμα παραγγελιών και παράδοσης φαγητού Uber Eats για να κάνει το πρώτο delivery φαγητού στο διάστημα.

Ο Yusaku Maezawa έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την περασμένη Τετάρτη (8/12) για ένα ταξίδι 12 ημερών, μαζί με μια χάρτινη σακούλα της εταιρείας γεμάτη κονσέρβες με ιαπωνικά φαγητά.

«Ο Yusaku Maezawa και η Uber Eats κέρασαν τους αστροναύτες βραστό σκουμπρί με miso, μοσχάρι μαγειρεμένο σε γλυκιά σάλτσα και άλλα νόστιμα πιάτα, προσφέροντά τους ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα από το συνηθισμένο διαστημικό φαγητό», ανέφερε η Uber Eats σε ανακοίνωσή της.

Για να γιορτάσει αυτή την πρωτιά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κάνει 10 δολάρια έκπτωση για παραγγελίες αξίας 20 δολαρίων ή περισσότερο για τα πρώτα 24.800 άτομα που θα χρησιμοποιήσουν τον ειδικό κωδικό SPACEFOOD μεταξύ 13-19 Δεκεμβρίου.

«Είμαστε πανευτυχείς που συμβάλλαμε στην πρώτη επιτυχημένη παράδοση φαγητού στο διάστημα», δήλωσε ο Dara Khosrowshahi, διευθύνων σύμβουλος της Uber. «Στόχος μας είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους να πηγαίνουν οπουδήποτε και να παίρνουν οτιδήποτε, οπότε είμαστε περήφανοι που εξυπηρετούμε τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Yusaku Maezawa αξίζει ένα μπράβο για αυτή την παράδοση, παρόλο που χρειάστηκε λίγο περισσότερο από τα συνηθισμένα 30 λεπτά για να φτάσει», πρόσθεσε.

Ο Maezawa έκανε ένα σχετικά γρήγορο ταξίδι έξι ωρών το οποίο χρειάστηκε μόνο τέσσερις τροχιές για να επιτευχθεί. Ωστόσο το Σογιούζ δεν έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τα θερμαινόμενα τρόφιμα βιώσιμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, για αυτό και τα φαγητά ήταν σε κονσέρβες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Space.com, δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για το αν ο Maezawa και η Uber Eats θα ξανασυνεργαστούν στην επόμενη διαστημική αποστολή του δισεκατομμυριούχου γύρω από το φεγγάρι που θα πραγματοποιήσει με τη SpaceX και η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2023.

ΠΗΓΗ: Space μέσω ertnews

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!