Αρχική Ειδήσεις ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ζωντανεύει το “Παλιό Κελάρι” του Parvenetz

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ζωντανεύει το “Παλιό Κελάρι” του Parvenetz

0
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ζωντανεύει το “Παλιό Κελάρι” του Parvenetz

Το φιλί της ζωής φαίνεται να δίνει στο ξεχασμένο βουλγάρικο οινοποιείο “Starata Izba” (“Το παλιό κελάρι”) η συνεργασία ντόπιου επιχειρηματία με Γάλλο φίλο του, ο αποτελέσε και τον άνθρωπο – κλειδί , ώστε πριν λίγο καιρό να καταφτάσει στον αμπελώνα ολόκληρη ομάδα εξειδικευμένων οινοποιών απ’ το θρυλικό Μπορντό. 

Το φιλί της ζωής φαίνεται να δίνει στο ξεχασμένο βουλγάρικο οινοποιείο “Starata Izba”(“Το παλιό κελάρι”) η συνεργασία ντόπιου επιχειρηματία με Γάλλο φίλο του, ο οποίος αποτέλεσε και τον άνθρωπο – κλειδί, ώστε πριν λίγο καιρό να καταφτάσεθστον αμπελώνα ολόκληρη ομάδα εξειδικευμένων οινοποιών απ’ το θρυλικό Μπορντό.

Η “Starata Izba” που βρίσκεται στο χωριό Parvenetz στο βουλγάρικο Νότο, χτίστηκε τον 19ο αιώνα από έναν ξενοδόχο. Το μεγαλύτερο μέρος του 20ου το πέρασε κρατικοποιημένη και με επισκέπτες αρκετούς ηγέτες του πρώην “ανατολικού μπλοκ”. Σταδιακά παρήκμασε. Με την πτώση των ανατολικών καθεστώτων ξαναγύρισε στα χέρια των νόμιμων κληρονόμων, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν για το μέλλον της κι έτσι η “Starata Izba” πουλήθηκε τελικά στο σημερινό ιδιοκτήτη της. Ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που αποφάσισε να αξιοποιήσει τα 60.000 εκτάρια αμπελώνα που περιβάλλον το ιστορικό κτίσμα παράγοντας εκλεκτό κρασί και να αναπαλαιώσει το ίδιο το οινοποιείο, σώνοντάς το από τον μαρασμό. 

Στη φωτό, που τραβήχτηκε το Φλεβάρη, ορθόδοξος ιερέας ευλογεί τον αμπελώνα για να έχει καλή σοδειά -“καλοί οι ειδικοί απ’ το Μπορντό , αλλά να τιμάμε και την παράδοση, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…”, πρέπει να σκέφτηκαν οι ιθύνοντες.

Περισσότερες φωτογραφίες στο έντυπο I CookGreek που κυκλοφορεί στις 20 Απριλίου.
Photo: AFP, DIMITAR DILKOFF 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!