Αρχική Ειδήσεις Αγορά Βιοαπόβλητα κουζίνας – Η πρώτη πιστοποιημένη κάψουλα espresso για κομποστοποίηση

Βιοαπόβλητα κουζίνας – Η πρώτη πιστοποιημένη κάψουλα espresso για κομποστοποίηση

0
Βιοαπόβλητα κουζίνας – Η πρώτη πιστοποιημένη κάψουλα espresso για κομποστοποίηση

Η οικιακή κομποστοποίηση των βιολογικών αποβλήτων αποτελεί την τελευταία δεκαετία μια από τις πιο διαδεδομένες ενέργειες μείωσης των απορριμμάτων παγκοσμίως. Στην Ελλάδα έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της μετατροπής των βιοαποβλήτων της κουζίνας σε λίπασμα και εδαφοβελτιωτικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο μας με φυσικό τρόπο, στον μέγιστο βαθμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Coffeeway, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αυτή της οικιακής διαχείρισης απορριμμάτων, χρησιμοποίησε δημιουργικά για τη συσκευασία του espresso, την HOME COMPOST, την 1η πιστοποιημένη κάψουλα για οικιακή κομποστοποίηση, η οποία προέρχεται από 100% ανανεώσιμες φυσικές πρώτες ύλες. Πρόκειται για μία κάψουλα επόμενης γενιάς, η οποία δεν περιέχει PLA, αλουμίνιο ή ορυκτό πλαστικό και είναι κατασκευασμένη από ανανεώσιμα υλικά φυτικής προέλευσης.

Προέρχεται από φυσικά υλικά που παράγονται από μία διαδικασία ζύμωσης μικροοργανισμών, κατά την οποία τα φυτικά έλαια και τα λιπαρά τους οξέα χρησιμοποιούνται ως πρωτογενές υλικό, σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα για την απελευθέρωση από τη χρήση συμβατικών πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες καφέ.

«Με τη δημιουργία της νέας Coffeeway HOME COMPOST κάψουλας, αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα, αναπτύσσοντας την πρώτη πιστοποιημένη για κατ΄οίκον κομποστοποίηση κάψουλα καφέ, από 100% ανανεώσιμα υλικά φυσικής προέλευσης και με υψηλό φραγμό στο οξυγόνο που προστατεύει τα αρώματα του καφέ και εξασφαλίζει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι. Χάρη στην καινοτομία αυτή, οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε μια πιο βιώσιμη κάψουλα, φιλική προς το περιβάλλον, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε λίπασμα, όχι μόνο σε βιομηχανική μονάδα, αλλά και σε οικιακό κάδο κομποστοποίησης», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Άννα Λεκατσά, Quality Assurance and R&D Manager της Cafetex ABEE.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες κάψουλες της Coffeeway δεν προορίζονται για ανακύκλωση στους μπλε κάδους, αλλά μπορούν να αξιοποιηθούν υπό μορφή λιπασματοποίησης στο σπίτι, διότι είναι κατάλληλες για κατ’ οίκον κομποστοποίηση. Διαφορετικά, οι χρησιμοποιημένες κάψουλες μπορούν να απορριφθούν στους καφέ κάδους χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων των δήμων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!