Αρχική Ειδήσεις Αγορά Όλα για το ευρωπαϊκό ρύζι στην 86η ΔΕΘ

Όλα για το ευρωπαϊκό ρύζι στην 86η ΔΕΘ

0
Όλα για το ευρωπαϊκό ρύζι στην 86η ΔΕΘ

Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 12:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. διακεκριμένοι σεφ της πόλης, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα μοιραστούν το πάθος τους για το ρύζι Ελλάδας και Ισπανίας.

«Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον». Με αυτό το σύνθημα η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EURICE, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία, εντός του εκθεσιακού κέντρου της 86ης ΔΕΘ και μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13.

Στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων του, αλλά και να γευτούν 12 μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 12:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. διακεκριμένοι σεφ, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα χαρούν να μοιραστούν το πάθος τους για το αγαπημένο σε όλους αυτό προϊόν, το ρύζι.

Στην εκδήλωση θα μαγειρέψουν η Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου και ο Ισπανός Chef, Ambassador του προγράμματος στην Ισπανία, που θα ετοιμάσει την αυθεντική παέγια της Βαλένθια.

Θα προηγηθούν εκδηλώσεις (15/9, ξενοδοχείο Met) όπου οι φορείς του προγράμματος θα ενημερώσουν το κοινό για την βιωσιμότητα της καλλιέργειες αλλά και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ενώ στις 16/9 θα διοργανωθεί επίσκεψη στους τόπους παραγωγής του ρυζιού στην περιοχή της Χαλάστρας με ξενάγηση (σε δημοσιογράφους) στα δέλτα των ποταμών Αξιού κι Αλιάκμονα όπου το ρύζι καλλιεργείται σεβόμενο το περιβάλλον με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα που αναπτύσσεται στην περιοχή.

Οι στόχοι του προγράμματος EURICE είναι η ενημέρωση για την βιωσιμότητα της καλλιέργειας του ρυζιού, και η ευαισθητοποίηση-ενημέρωση των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου, ότι το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη είναι ένα προϊόν ασφαλές, το οποίο καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.