Αρχική Ιστορίες Food Stories TOP 10 Αυτές είναι οι χώρες που καταναλώνουν την περισσότερη σοκολάτα

TOP 10 Αυτές είναι οι χώρες που καταναλώνουν την περισσότερη σοκολάτα

0
TOP 10 Αυτές είναι οι χώρες που καταναλώνουν την περισσότερη σοκολάτα

PLANET FOOD | Δύσκολα λες όχι σε μια ωραία σοκολάτα, αλλά κάποιες χώρες δυσκολεύονται περισσότερο από άλλες να μην υποκύψουν στο γλυκό πειρασμό. Δείτε ποιες.

Με βάση τα στοιχεία του Euromonitor το lovefood.com δημιούργησε τη λίστα με τις πρώτες 10 χώρες σε κατανάλωση σοκολάτας και ιδού οι …νικήτριες.

1. Ελβετία. Οι μεγαλύτεροι καταναλωτές σοκολάτας δεν είναι άλλοι από τους Ελβετούς, γεγονός που δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Με κολοσσούς όπως η Lindt, η Toblerone και η Milka, οι Ελβετοί δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν και καταναλώνουν συνολικά σχεδόν 9 κιλά (8,9 για την ακρίβεια) σοκολάτας το χρόνο! 

2. Γερμανία. Οι Γερμανοί λατρεύουν τη σοκολάτα. Τόσο πολύ που τρώνε 7,9 κιλά το χρόνο από σοκολατένιες λιχουδιές μεταξύ των οποίων η Γερμανική Moser-Roth και η Wunderbar. 

3. Ιρλανδία. ΙρλανδίαΑγγλία μοιράζονται τις ίδιες ποσότητες με 7,3 κιλά το άτομο ετησίως. Η Ιρλανδία παρασκευάζει τις δικές της σοκολάτες όπως η Butlers, που ιδρύθηκε στο Δουβλίνο το 1932. 

4. Αγγλία. Οι Άγγλοι καταναλώνουν 7,3 κιλά σοκολάτας κατά άτομο το χρόνο. Στην Αγγλία μπορείς να βρεις τεράστια ποικιλία από σοκολάτες ενώ η χώρα είναι η 10η μεγαλύτερη εισαγωγέας του είδους στον κόσμο. Cadbury και Galaxyείναι ανάμεσα στις πολλές αγαπημένες τους σοκολάτες. 

5. Νορβηγία. Κάπου στη μέση βρίσκεται και η Νορβηγία, καταναλώνοντας 6,6 κιλά σοκολάτας και έρχονται πρώτη μεταξύ των Σκανδιναβικών χωρών. Η Νορβηγία, όπως και η Σουηδία, προτιμά τις μάρκες Kvikk Lunsj και Krembanan.

6. Σουηδία. Οι Σουηδοί συνήθως συγκαταλέγονται μεταξύ των λαών με τις πιο υγιεινές συνήθειες αλλά από ό,τι φαίνεται στη σοκολάτα την κάνουν την παρασπονδία τους και μπήκαν στη δεκάδα. Καταναλώνουν κατά μέσο όρο περίπου 5,4 κιλά το χρόνο. Οι αγαπημένες τους μάρκες είναι οι Kvikk Lunsj, Mint Krokant και η Toffifee.

7. Αυστραλία. Σύμφωνα με το Euromonitor οι Αυστραλοί τρώνε περίπου πέντε κιλά σοκολάτα το χρόνο (4,9 κιλά για την ακρίβεια). Οι αγαπημένες μάρκες είναι οι Caramello Koala, Cherry Ripe, και ένα είδος που μοιάζει με την γνωστή μας Bounty με γεύση κεράσι. 

8. Ολλανδία. Επόμενη στη λίστα είναι η Ολλανδία όπου οι κάτοικοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 4,7 κιλά σοκολάτα το χρόνο. Παρόλο που η Ολλανδία είναι παγκοσμίως γνωστή για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα, οι γνωστότερες μάρκες σοκολάτας είναι οι Droste και Tony’s Chocolonely. 

9. ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην ένατη θέση με 4,3 κιλά ανά άτομο το χρόνο. Οι αμερικάνικες σοκολάτες είναι πιο γλυκές από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και οι πιο γνωστές μάρκες είναι οι Hershey’s και Reese’s. 

10. Γαλλία. Στη 10η θέση βρίσκεται η Γαλλία όπου κάθε κάτοικος καταναλώνει 4,2 κιλά σοκολάτα το χρόνο. Οι σοκολατερί της Γαλλίας συγκαταλέγονται στις καλύτερες του κόσμου, αλλά οι Γάλλοι εμφανίζονται οι πλέον εγκρατείς από τους …επιρρεπείς.  

ΠΗΓΗ: msn.com

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com