Αρχική Ειδήσεις Το τουίτ που ανάγκασε τον Τζέιμι Όλιβερ να κατεβάσει βίντεο για κεκάκια

Το τουίτ που ανάγκασε τον Τζέιμι Όλιβερ να κατεβάσει βίντεο για κεκάκια

0
Το τουίτ που ανάγκασε τον Τζέιμι Όλιβερ να κατεβάσει βίντεο για κεκάκια

PLANET FOOD | Oops! Η σελίδα που ψάχνετε δεν είναι πλέον διαθέσιμη…

PLANET FOOD | Oops! Η σελίδα που ψάχνετε δεν είναι πλέον διαθέσιμη…

Ο Jamie Oliver αναγκάστηκε να αφαιρέσει ένα βίντεο για παιδικά μάφιν από το κανάλι του στο YouTube, καθώς ένα τουίτ που τον χαρακτήριζε ούτε λίγο ούτε πολύ «υποκριτή», έφερε στην επιφάνεια τη συνταγή του απ’ τον Απρίλιο του 2015 αντιπαραθέτοντάς την στο σημερινό του αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό ο γνωστός Βρετανός σεφ με τη διεθνή αναγνωρισιμότητα έχει βάλει στο στόχαστρο τις παιδικές διαφημίσεις με χαμηλής ποιότητας, υπερθερμιδικά σνακ και φαγητά, ζητώντας να σταματήσουν να προβάλλονται.

Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε επιπλέον ότι ούτε οι αγαπημένοι των παιδιών ήρωες κινουμένων σχεδίων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την προώθηση ανθυγιεινών τροφίμων. Παραθέτοντας στοιχεία στην Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει στην παιδική παχυσαρκία η χρήση των καρτούν για την πώληση αμφιλεγόμενων τροφών, Ο Τζέιμι Όλιβερ δήλωσε ότι παρόλο που κι αυτός αγαπά «χαρακτήρες» όπως ο Tony the Tiger (σ.σ. ο Τίγρης στα κουτιά των δημητριακών Frosties), τα κινούμενα σχέδια δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τέτοιους λόγους. «Θα ήθελα να τον δω να χρησιμοποιείται για το καλό», κατέληξε.

Παρά τις καλές προθέσεις του Βρετανού σεφ, η εμπλοκή του με το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας έχει πολλούς επικριτές όσο και φίλους. Απ’ την πρώτη κατηγορία ο χρήστης του Twitter που ανάρτησε ένα στιγμιότυπο οθόνης από βίντεο του Τζέιμι Όλιβερ του 2015, όπου έδειχνε πώς εκτελείται η συνταγή ενός παιδικού μάφιν παρέα με το …κινούμενο σχέδιο Moshi Monster. Στο τουίτ αυτό υπήρχε και ενσωματωμένη η εικόνα της θρεπτικής του ανάλυσης με τα σάκχαρα του ατομικού κέικ να φτάνουν σχεδόν τα 34γρ. τη στιγμή που ένας ενήλικας (σύμφωνα με το NHS) δεν πρέπει να καταναλώνει περισσότερο από 30γρ. σακχάρων την ημέρα, ενώ παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 24γρ. Με αυτό το σκεπτικό, ακολούθησαν αρκετά ριτουίτ και σχόλια που περιέγραφαν τη σημερινή στάση του Τζέιμι απέναντι στη χρήση χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων για λόγους μάρκετινγκ ως «υποκριτική».

Ως απάντηση στο θέμα που δημιουργήθηκε στα σόσιαλ μίντια, η ομάδα του Όλιβερ αναγκάστηκε να κατεβάσει το εν λόγω βίντεο από το κανάλι του στο You Tube προκειμένου να αποδείξει ότι πιστεύει όσα λέει. Δεν ήταν λίγοι βέβαια κι εκείνοι που υπερασπίστηκαν τον σεφ, επικαλούμενοι την εκτεταμένη και πολυμέτωπη δουλειά που έχει γίνει απ’ την πλευρά του τα τελευταία χρόνια για την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε σχολεία και στα παιδιά.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.