Αρχική Ιστορίες Food Stories Το ποστ που ανάγκασε τη Nutella να ζητήσει συγγνώμη

Το ποστ που ανάγκασε τη Nutella να ζητήσει συγγνώμη

0
Το ποστ που ανάγκασε τη Nutella να ζητήσει συγγνώμη

PLANET FOOD | Πώς αιτιολόγησε η Ferrero, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Nutella, το σχόλιο στα σόσιαλ μίντια που κατέβηκε ύστερα από 10 λεπτά

PLANET FOOD | Πώς αιτιολόγησε η Ferrero, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Nutella, το σχόλιο στα σόσιαλ μίντια που κατέβηκε ύστερα από 10 λεπτά

Σε δημόσια έκφραση «συγγνώμης» υποχρεώθηκε να προβεί η Nutella στη Βρατανία, το διάσημο όνομα στο χώρο των αλειμμάτων σοκολάτας, μετά την υποστήριξη μέσω σχολίου της, σε «ρατσιστικό καρτούν» που ποσταρίστηκε στο Instagram.

Ειδικότερα, την προηγούμενη Τετάρτη ανέβηκε στο Instagram ένα ποστ όπου απεικονίζονταν δυο λευκά παιδάκια με Nutella γύρω από το στόμα τους να δείχνουν ένα μαύρο παιδάκι, απαντώντας στην ερώτηση «Ποιος έφαγε όλη τη Nutella;».

Το ποστ ανέβηκε από χρήστη των σόσιαλ μίντια με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Nutella στις 5 Φεβρουαρίου.

Η Nutella μέσω τoυ επίσημου λογαριασμού της στο Instagram απάντησε με σχόλιο στο εν λόγω ποστ: «Είστε οι καλύτεροι, που μας βοηθάτε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Nutella. Συνεχίστε τη διασκέδαση επισκεπτόμενοι το site μας (σ.σ. δίνει το λινκ)».

Μια φοιτήτρια όμως, η Keelie Grindley, είδε την αλληλεπίδραση της εταιρείας με το συγκεκριμένο ποστ και τα αναπαρήγαγε στο Facebook της σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: «Δε βλέπω τίποτα το “διασκεδαστικό” στην πλάκα με το χρώμα των ανθρώπων. Είναι κρίμα που δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για εσάς και την εταιρεία σας» καταλήγοντας ειρωνικά πως «είναι μεγαλειώδες να βλέπω μια τεράστια εταιρεία σαν τη δική σας να ανέχεται τον ρατσισμό στα social media. Σας ευχαριστώ».

Η Nutella προχώρησε σε σβήσιμο του σχολίου της και στη δημόσια έκφραση συγγνώμης.

Μιλώντας στον The Independent εκπρόσωπος της Ferrero, ιδιοκτήτριας εταιρείας της Nutella, δήλωσε σχετικά: «Ζητούμε πραγματικά συγνώμη από όσους ενδέχεται να έχουν προσβληθεί με ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε κατά λάθος στο Instagram για την Παγκόσμια Ημέρα της Nutella». Επιβεβαίωσε ότι το σχόλιο ανέβηκε εκ παραδρομής και στη συνέχεια αφαιρέθηκε εντός 10 λεπτών, όταν υπάλληλος της εταιρείας «διαπίστωσε το λάθος». 

«Είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μορφής ρατσισμού και δεν έχουμε καμία πρόθεση να συνδεθούμε με ρητορείες μίσους ή ρατσισμού ούτε με άτομα που δημοσιεύουν τέτοιου είδους μηνύματα. Διασφαλίζουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες για να αποφευχθούν λάθη όπως αυτό στο μέλλον », πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από τον βρετανικό The Independent

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com