Αρχική Ειδήσεις Το αλκοόλ βλάπτει απ’ την πρώτη …σταγόνα, ισχυρίζεται μελέτη

Το αλκοόλ βλάπτει απ’ την πρώτη …σταγόνα, ισχυρίζεται μελέτη

0
Το αλκοόλ βλάπτει απ’ την πρώτη …σταγόνα, ισχυρίζεται μελέτη

Στηρίχθηκε σε δεδομένα από 28 εκατομμύρια ανθρώπους

Στηρίχθηκε σε δεδομένα από 28 εκατομμύρια ανθρώπους

Μελέτη που χρησιμοποιεί δεδομένα από 28 εκατομμύρια ανθρώπους δείχνει ότι το αλκοόλ βλάπτει από την πρώτη σταγόνα. Και είναι υπεύθυνο για περισσότερους θανάτους παγκοσμίως από ό,τι αναμενόταν. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet (GBD Alcohol Colaborators, 2018).

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες που υποδηλώνουν ότι οι μικρές ποσότητες αλκοόλ – το τυπικό παράδειγμα: ένα ποτήρι κρασί την ημέρα – μπορούν να είναι επωφελείς για την υγεία. Επιπλέον, διευκρινίζουν η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους για την υγεία παγκοσμίως. 

Η επικεφαλής της μελέτης , Εμμανουέλα Γακίδου, καθηγητρια στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον θέλει αυστηρότερους νόμους, όπως «φόρους επί των πωλήσεων, έλεγχο στη διαθεσιμότητα και το χρόνο που μπορεί να πωληθεί στο αλκοόλ, καθώς και έλεγχο της διαφήμισης αλκοόλ». Εν ολίγοις, η μελέτη δείχνει ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο χρήσης αλκοόλ, γράφουν οι συντάκτες.

Η μελέτη περιέλαβε δεδομένα από 694 έρευνες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ και 592 σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία, σε 28 εκατομμύρια ανθρώπους. Οπως υποστηρίζουν οι ερευνητές ,αν δούμε τους παράγοντες που κάνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα ή ζουν με αναπηρίες, το αλκοόλ βρίσκεται στην έβδομη θέση πίσω το κάπνισμα ή την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο λόγος: Το αλκοόλ προκαλεί διάφορες ασθένειες όπως καρκίνος, κίρρωση του ήπατος, υπέρταση, καθώς επίης φυματίωση και τροχαία ατυχήματα.

Το αλκοόλ αντιπροσωπεύει το 2,2% όλων των θανάτων μεταξυ των γυναικών και το 6,8% του συνόλου των θανάτων στους άνδρες παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη. Αν δουμε την ηλικιακή ομάδα 15 έως 49 ετών,τα ποσοστά αυτά είναι αντίστοιχα στο 3,8% και στο 12,2 %.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.