Αρχική Ειδήσεις Τι αλλάζει το πολυνομοσχέδιο στην πώληση γάλακτος, ψωμιού, ελαιολάδου

Τι αλλάζει το πολυνομοσχέδιο στην πώληση γάλακτος, ψωμιού, ελαιολάδου

0
Τι αλλάζει το πολυνομοσχέδιο στην πώληση γάλακτος, ψωμιού, ελαιολάδου

Σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, το πολυνομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση την Κυριακή στη Βουλή περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές στο πεδίο των τροφίμων

Σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, το πολυνομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση την Κυριακή στη Βουλή περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές στο πεδίο των τροφίμων:

ΓΑΛΑ. Προβλέπεται πλήρης κατάργηση του όρου «φρέσκο γάλα» και οι κατηγορίες γάλακτος που θα πωλούνται διαμορφώνονται ως εξής:

  1. Γάλα Ημέρας (συσκευάζεται σε διάστημα 24ωρών από το άρμεγμα και δεν υπόκειται σε καμία θερμική επεξεργασία). Διάρκεια ζωής: 1+2 ημέρες
  2. Γάλα Χαμηλής Παστερίωσης (στους 75 βαθμούς με θέρμιση, το γνωστό μας μέχρι σήμερα ως φρέσκο). Διάρκεια ζωής: 5 ημέρες
  3. Γάλα Υψηλής Θερμικής Επεξεργασία με Διάρκεια Ζωής: 10+ημέρες

Η απάλειψη του χαρακτηρισμού «φρέσκο» και η ταυτόχρονη εισαγωγή ελληνικού σήματος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι οι δύο αλλαγές που στοχεύουν στην προστασία των Ελλήνων παραγωγών.

ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ. «Ψωμί με το ζύγι» είναι η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για τους φούρνους, καθώς θεσπίζει το ζύγισμα άρτων και αρτοσκευασμάτων παρουσία του πελάτη, με ταυτόχρονη αναγραφεί της τιμής τους ανά κιλό. Ειδικά σε κάποια είδη, όπως τα κουλούρια, η τιμή μπορεί να δίνεται παράλληλα και ανά τεμάχιο.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. Μία αλλαγή προβλέπει το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά το λάδι: θα επιτρέπεται για λόγους οικονομίας κλίμακος η διακίνηση ελαιολάδου και σε συσκευασίες των 10, 20, 25 και 50 λίτρων, αλλά αποκλειστικά για την κατανάλωση σε εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.λπ.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!