Αρχική Ειδήσεις Τα Ben&Jerry’s λανσάρουν παγωτό αντι-Τραμπ

Τα Ben&Jerry’s λανσάρουν παγωτό αντι-Τραμπ

0
Τα Ben&Jerry’s λανσάρουν παγωτό αντι-Τραμπ

PLANET FOOD | Το «Pecan Resist» έχει τη γεύση της διαμαρτυρίας.

PLANET FOOD | Το «Pecan Resist» έχει τη γεύση της διαμαρτυρίας.

Ότι οι Αμερικανοί είναι πλέον ένα έθνος βαθιά διχασμένο το διαπιστώνει κανείς καθημερινά μέσα απ’ τις ειδήσεις που κάνουν το γύρω του κόσμου. Η πίεση εξωθεί τους πάντες να πάρουν θέση στα τεκταινόμενα από τους ανώνυμους πολίτες μέχρι γνωστά στον τομέα τους ονόματα.

Στο φόντο αυτό, το διάσημο παγκοσμίως δίδυμο του αμερικανικού παγωτού Ben&Jerry (από τα μικρά ονόματα των ιδρυτών της εταιρεία Ben Cohen και Jerry Greenfield) λάνσαρε πριν λίγες ώρες μια «νέα γεύση» – διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική του Ντόναλαντ Τραμπ και προς τιμήν των ακτιβιστών. Το προϊόν ονομάζεται «Pecan Resist» και πρόκειται για παγωτό σοκολάτας φτιαγμένο με κομμάτια λευκού και σκούρου fudge, καρύδια κλασικά και πεκάν, και φουντούκια με σοκολατένια επικάλυψη. 

Το αντι-Τραμπ παγωτό θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων και αποτελεί περισσότερο ένα μέσο να περάσει η εταιρεία το μήνυμά της παρά μια προσπάθεια να προσθέσει άλλο έναν κωδικό στην γκάμα των προϊόντων της. 

Ήδη η Ben&Jerry’s ανακοίνωσε ότι το «Pecan Resist» είναι τμήμα της εκστρατείας κατά της αδικίας και υπέρ «όσων αγωνίζονται για να δημιουργήσουν ένα πιο ίσο και πιο δίκαιο έθνος για όλους μας». Ανακοίνωσε επίσης ότι 25.000 δολάρια από τα έσοδά του θα διατεθούν σε τέσσερις διαφορετικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των δικαιωμάτων αλλά και της προστασίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

Η σχεδιάστρια Favianna Rodriguez δήλωσε σχετικά στη USA Today: «Καλώς ήρθατε στην αντίσταση. Μαζί …PeCan Resist (σ.σ. λογοπαίγνιο «μπορούμε να αντισταθούμε»)! Γιορτάζουμε την ποικιλομορφία του ένδοξου έθνους μας και υψώνουμε τα κουτάλια μας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλους τους Αμερικανούς. Πάρτε θέση και ενωθείτε με όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Επιπλέον εκπρόσωπος της Ben&Jerry’s δήλωσε: «Η εταιρεία δεν μπορεί να σιωπά απέναντι στις πολιτικές του Προέδρου Τραμπ που επιτίθενται και επιχειρούν να πισωγυρίσουν δεκαετίες προόδου όσον αφορά την ισότητα των φυλών και των φύλων, την αλλαγή του κλίματος , τα δικαιώματα των LGBTQ, καθώς και τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών – όλα, δηλαδή, τα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινωνικής αποστολής της εταιρείας μας για 40 χρόνια».

Στην ανακοίνωσή της στο Twitter η εταιρεία συνοψίζει τους λόγους που λανσάρει το νέο της παγωτό και επιβεβαιώνει ότι με αυτό σκοπεύει να υποστηρίξει όσους αγωνίζονται για ισότητα και «αντιμάχονται την οπισθοδρομική ατζέντα του Προέδρου Τραμπ».

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.