Αρχική Ειδήσεις «Μάγειρας της χρονιάς» ο Μασσαλός σεφ Αλεξάντρ Μαζιά

«Μάγειρας της χρονιάς» ο Μασσαλός σεφ Αλεξάντρ Μαζιά

0
«Μάγειρας της χρονιάς» ο Μασσαλός σεφ Αλεξάντρ Μαζιά

PLANET FOOD | Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τον οδηγό γαστρονομίας Gault&Millau

PLANET FOOD | Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τον οδηγό γαστρονομίας Gault&Millau

O Μασσαλός Αλεξάντρ Μαζιά, ο οποίος σερβίρει καπνιστό χέλι με σοκολάτα και χρησιμοποιεί περισσότερα από 200 μπαχαρικά, ανακηρύχθηκε «μάγειρας της χρονιάς» στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο οδηγός γαστρονομίας Gault&Millau. 

Ο 42χρονος σεφ, που έχει βραβευτεί ήδη με ένα αστέρι Μισελέν, διευθύνει το μικρό του εστιατόριο σε μια γειτονιά της Μασσαλίας, όπου προτείνει γεύματα και δείπνα που «ταξιδεύουν» τον πελάτη χωρίς να αποκαλύπτει τη σύνθεση των μενού πριν από το φαγητό. Οι τιμές κυμαίνονται από 57 έως 170 ευρώ. 

Στον τίτλο του Μάγειρα της Χρονιάς, ο Μαζιά διαδέχεται τον Ζαν Σουπλίς του Auberge du Pere Bise, στο Ταλουάρ, κοντά στο Ανεσί, στην ανατολική Γαλλία. 

«Η κουζίνα μου είναι ειλικρινής, σύγχρονη, προσαρμόζεται και συμβιώνει με τη γη αυτή» τονίζει ο σεφ στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP, δηλώνοντας «περήφανος» που βραβεύεται από τον πολύτιμο κίτρινο οδηγό ο οποίος, μάλιστα, τον είχε βοηθήσει να ανοίξει το εστιατόριό του με τη χορηγία «για τα νέα ταλέντα». 

«Ο μάγειρας της χρονιάς είναι μάγειρας που έχει μια διαδρομή η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχή πρόοδο. Με τον Αλεξάντρ επιλέξαμε να τιμήσουμε τη γαλλική γαστρονομική δημιουργία. Αυτός είναι ο ρόλος του Gault&Millau που παίρνει ρίσκα όταν προσπαθεί να ανακαλύπτει σεφ που θα προωθήσουν πολύ τη δημιουργικότητά τους», εξηγεί ο Κομ ντε Σεριζέ, επικεφαλής του γαστρονομικού οδηγού. 

Η κουζίνα του Αλεξάντρ Μαζιά συνδέεται στενά με την τοπική γη, ο σεφ συνεργάζεται με Μασσαλούς παραγωγούς κηπευτικών και ψαράδες, αλλά εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από την Αφρική, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. 

Ζαχαροπλάστης της Χρονιάς και Σομελιέ 2019

Ο Σάντρο Μισελί, του εστιατορίου του σεφ Αλέν Ντουκάς στο Hotel de Paris στο Μονακό, ανακηρύχθηκε «ζαχαροπλάστης της χρονιάς» και ο νεαρός Τόμι Γκουσέ με καταγωγή από την Καμπότζη, επικεφαλής του Hugo&Co στο Παρίσι, λαμβάνει το βραβείο «bistrot 2019». 

Ο Ντενί Κουρτάντ του εστιατορίου Alain Ducasse στο Plaza Athénée στο Παρίσι ανακηρύχθηκε «διευθυντής αίθουσας 2019». Ο Μαξίμ Βαλερί (La Vague d’or στο Σεν-Τροπέ) και ο Μπαπτίστ Καβανιά (Le Grand restaurant στο Παρίσι) είναι οι «σομελιέ 2019». 

Ο Χακίμ Γκαουαουί, ιδιοκτήτης αρκετών εστιατορίων στο βόρειο Παρίσι, ο οποίος αγόρασε πρόσφατα το ρεστοράν «Ma Cocotte» στην πόλη Σεντ-Ουέν, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, ανακηρύχθηκε επιχειρηματίας της χρονιάς. 

Δεύτερος γαστρονομικός οδηγός μετά τον Michelin, ο Gault&Millau που μετρά 46 χρόνια ζωής, τυπώνεται σε 40.000 αντίτυπα στη Γαλλία και κυκλοφορεί σε 20 χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.