Αρχική Ειδήσεις Συνάντηση Κ. Ζέρβα με τον Τζέιμι Όλιβερ στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Κ. Ζέρβα με τον Τζέιμι Όλιβερ στη Θεσσαλονίκη

0
Συνάντηση Κ. Ζέρβα με τον Τζέιμι Όλιβερ στη Θεσσαλονίκη

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης διεθνώς, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο δήμαρχός της Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον διάσημο σεφ Τζέιμι Όλιβερ (Jamie Oliver), ο οποίος βρέθηκε στην πόλη για τα γυρίσματα εκπομπής. Συγκεκριμένα, ο διεθνούς φήμης τηλεπαρουσιαστής, συγγραφέας και μάγειρας ενέταξε τη Θεσσαλονίκη στις στάσεις της νέας ταξιδιωτικής σειράς ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε με τον Jamie Oliver για τη δυναμική που διαμορφώνει η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας.

Του πρόσφερε δύο φιάλες «Γοργόνα», του κρασιού δηλαδή που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου. Ο Βρετανός σεφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και για τα σχέδια που του παρουσίασε ο κ. Ζέρβας σχετικά με την οργάνωση για πρώτη φορά δημοπρασίας των κρασιών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Για τη δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού μίλησε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.