Αρχική Ειδήσεις Συμφωνία Ε.Ε.-Σιγκαπούρης θα προστατεύει τη φέτα και τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ

Συμφωνία Ε.Ε.-Σιγκαπούρης θα προστατεύει τη φέτα και τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ

0
Συμφωνία Ε.Ε.-Σιγκαπούρης θα προστατεύει τη φέτα και τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ

PLANET FOOD | Η προστασία θα είναι πλήρης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας

PLANET FOOD | Η προστασία θα είναι πλήρης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας

Πλήρης νομική προστασία θα έχει η φέτα, έναντι των παντός είδους απομιμήσεων, στο πλαίσιο της επικείμενης υπογραφής της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών ΕΕ – Σιγκαπούρης.

Αυτό αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, με τον πρέσβη της Σιγκαπούρης, Κοχ Γιονγκ Γκουάν.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, με μνεία στην ιστορική παράδοση στο χώρο της ναυτιλίας και στην πρόσφατη ολοκλήρωση της συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας.

Εκτεταμένη αναφορά έγινε στα σημαντικά οφέλη που θα επέλθουν από την επικείμενη υπογραφή της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών ΕΕ – Σιγκαπούρης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ξανθάκος, υπενθύμισε το ενδιαφέρον της χώρας μας ως προς τα προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και Ονομασίας Προέλευσης (ΠΓΕ και ΠΟΠ). Επικεντρώνοντας περαιτέρω στο θέμα της φέτας, η οποία αποτελεί προϊόν ιδιαίτερης σημασίας για την αγροτική οικονομία μας, ζήτησε να παρασχεθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις ώστε να υπάρξει επαρκής προστασία της έναντι των κακόπιστων παραποιήσεων που παραπλανούν τον καταναλωτή.

Ο κ. Kοχ, από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι γνωστή η ευαισθησία της χώρας μας για την προστασία των αγροτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχει η φέτα.  Επισήμανε ότι η προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων στη Σιγκαπούρη διασφαλίζεται σε πολύ υψηλό βαθμό. Συναφώς, διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες της χώρας του για την καταχώριση της ΠΟΠ «Φέτα» στο οικείο μητρώο είναι εντατικές και ως αποτέλεσμα θεωρεί ότι θα υπάρχει πλήρης νομική προστασία της, έναντι των παντός είδους απομιμήσεων,  τονίζοντας ότι η εν λόγω προστασία θα αφορά τελικά μία ευρύτερη από τη Σιγκαπούρη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.