Αρχική Ειδήσεις Σοκολατένια φορέματα και άφθονο κακάο στο πιο γλυκό σαλόνι…

Σοκολατένια φορέματα και άφθονο κακάο στο πιο γλυκό σαλόνι…

0
Σοκολατένια φορέματα και άφθονο κακάο στο πιο γλυκό σαλόνι…

Το 23ο Σαλόνι Σοκολάτας άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο Παρίσι και θα υποδέχεται τους επισκέπτες έως την 1η Νοεμβρίου.

Το 23ο Σαλόνι Σοκολάτας άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο Παρίσι και θα υποδέχεται τους επισκέπτες έως την 1η Νοεμβρίου.

Φέτος, κεντρικό του θέμα είναι το «bean-to-bar», η νέα τάση που επικρατεί στο χώρο της σοκολατοποιίας και απαιτεί οι σοκολατένιες δημιουργίες να παρασκευάζονται απευθείας από τους σπόρους κακάο.

Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες από 60 χώρες θα δώσουν το παρόν σε μια έκθεση που σηματοδοτείται από την επιστροφή στην πρώτη ύλη της σοκολάτας, τους κόκκους του κακάο, επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Οι πόρτες άνοιξαν σήμερα για τους επισκέπτες ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στεφάν Τραβέρ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνονται εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό με καθημερινές επιδείξεις μόδας ευφάνταστων ρούχων φτιαγμένων από σοκολάτα. Οι επισκέπτες θα μπορούν ακόμη να θαυμάσουν από κοντά σοκολατένια γλυπτά, να παρακολουθήσουν σεμινάρια και εργαστήρια, να συναντηθούν με επαγγελματίες σοκολατοποιούς και να γνωρίσουν τους μεγαλύτερους καλλιεργητές και παραγωγούς κακάο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αύριο, Δευτέρα, θα απονεμηθούν και τα βραβεία International Cocoa Award. O διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και στον οποίο βραβεύονται οι καλύτερες ποιότητες κακάο ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, θα διεξαχθεί φέτος ανάμεσα σε περίπου 50 χώρες.

PHOTOS: από τη σελίδα του Salon du Chocolat στο Instagram

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!