Αρχική Ειδήσεις Ανακλήσεις Προϊόντων ΠΡΟΣΟΧΗ! O ΕΦΕΤ ανακαλεί επιβλαβές αλλαντικό

ΠΡΟΣΟΧΗ! O ΕΦΕΤ ανακαλεί επιβλαβές αλλαντικό

0
ΠΡΟΣΟΧΗ! O ΕΦΕΤ ανακαλεί επιβλαβές αλλαντικό

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Δείτε συσκευασία και παρτίδα του αλλαντικού στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Listeria monocytogenes. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσίευσε ο ΕΦΕΤ  στο παραδοσιακό αλλαντικό της Κέρκυρας νούμπουλο της «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΪΑΣ ΑΒΕΕ» ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Listeria monocytogenes. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Ηπείρου, στα πλαίσια τακτικών ελέγχων των επιχειρήσεων και σε συνεργασία µε το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπίστωσε την ύπαρξη µη ασφαλούς-επιβλαβούς τροφίµου στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Listeria monocytogenes.

Συγκεκριµένα, πρόκειται για το προϊόν µε την εµπορική ονοµασία «ΝΟΥΜΠΟΥΛΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» συσκευασµένο, µε lot No. 213 17, ανεξαρτήτως ηµεροµηνίας λήξης, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΪΑ ΑΒΕΕ», στην Κέρκυρα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άµεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας από την εσωτερική αγορά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προµηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν (φωτογραφία κάτωθι) να µην το καταναλώσουν.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com