Αρχική Ειδήσεις Προσφυγή στο ΣτΕ από εστιάτορες και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης

Προσφυγή στο ΣτΕ από εστιάτορες και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης

0
Προσφυγή στο ΣτΕ από εστιάτορες και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης

ΕΣΤΙΑΣΗ | To Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης προσφεύγει στο ανώτατο δικαστήριο για το νέο «λουκέτο» στα μαγαζιά λόγω covid

ΕΣΤΙΑΣΗ | To Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης προσφεύγει στο ανώτατο δικαστήριο για το νέο «λουκέτο» στα μαγαζιά λόγω covid

Το άνοιγμα εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης τα οποία βρίσκονται σε παρατεταμένο «lockdown» λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, ζητεί με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ) που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lawandorder.gr, με την προσφυγή του στο ΣτΕ, το Σωματείο ζητεί την ακύρωση της πρόσφατης νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (υπ΄  αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς της νόσου COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021.

Το Σωματείο στρέφεται κατά το μέρους εκείνου της απόφασης που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

Μεταξύ των άλλων, στην προσφυγή του το Σωματείο υποστηρίζει πως η επίμαχη απόφαση πρέπει να ακυρωθεί, διότι παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας από τη στιγμή που επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.

Παράλληλα, το Σωματείο ζητεί την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης με αυστηρά πρωτόκολλα ώστε να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο δικηγόρος του Σωματείου να καταθέσει μέσα στο επόμενο διάστημα και αίτηση αναστολής της επίμαχης απόφασης όπως επίσης και αίτημα προσωρινής διαταγής, ζητώντας το «πάγωμα» της εφαρμογής της.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.