Αρχική Ειδήσεις Ουκρανία, 2 Οκτωβρίου 2010

Ουκρανία, 2 Οκτωβρίου 2010

0
Ουκρανία, 2 Οκτωβρίου 2010

Χωρικοί που συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων «Χρυσό φθινόπωρο» έφτιαξαν τη μεγαλύτερη σούπα μπορς του κόσμου.

Ουκρανία, 2 Οκτωβρίου 2010

Χωρικοί που συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων «Χρυσό φθινόπωρο» έφτιαξαν τη μεγαλύτερη σούπα μπορς του κόσμου. Για να μιλάμε με αριθμούς, περίπου 4.000 λίτρα παντζαρόσουπας. Η σούπα μπορς, εκτός από την πατρίδα της την Ουκρανία, είναι ευρέως διαδεδομένη και σε πολλές άλλες χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Για το συγκεκριμένο μαγειρικό άθλο χρειάστηκαν μεταξύ άλλων 250 κιλά λαχανικά, 90 κιλά κρεμμύδια, 80 κιλά καρότα και 140 κιλά φασόλια. Όσο για την κλασική, καθημερινή έκφραση «πιάσε το αλάτι», εδώ μόνο σε αρσιβαρίστα θα είχε νόημα να την απευθύνει κανείς, αφού η …αλατιέρα ζύγιζε περί τα 27 κιλά… (AFP PHOTO Grigoriy Vasilenko)«ευαισθητοποιήσει τους Γάλλους στον πλούτο της γαστρονομικής τους κληρονομιάς» και να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πως το καλό φαγητό δεν είναι πολυτέλεια και θα έπρεπε να
εκλαμβάνεται ως «καθημερινό δεδομένο». Το event εξελίχθηκε σε ετήσιο θεσμό, που
πλέον υποστηρίζεται και από σημαντικές πολιτικές παρουσίες, όπως ο υπουργός
Γεωργίας Bruno Lemaire και ο υπουργός Παιδείας Luc Chatel. Αμφότεροι, ενδεδυμένοι
την πλέον χαλαρή τους διάθεση, παρέστησαν στα σεμινάρια, σε μια προσπάθειά τους
να ενισχύσουν την πολιτική υπέρ της υγιεινής διατροφής, αφού η Γαλλία -παρά την
πλούσια παράδοση της γαστρονομίας της- δε φαίνεται να λέει πλέον τόσο συχνά «όχι»
στους junk πειρασμούς. (AFP PHOTO Patrick Kovarik)

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!