Αρχική Ειδήσεις Οινοξένεια 2022 – «Γεύσεις και μνήμες» της Αιγιάλειας (πλήρες πρόγραμμα)

Οινοξένεια 2022 – «Γεύσεις και μνήμες» της Αιγιάλειας (πλήρες πρόγραμμα)

0
Οινοξένεια 2022 – «Γεύσεις και μνήμες» της Αιγιάλειας (πλήρες πρόγραμμα)

Από τις 18 μέχρι τις 31Αυγούστου, πλήθος εκδηλώσεων στοχεύουν στο να αναδείξουν τα τοπία, τους ανθρώπους και τη γαστρονομία της περιοχής.

Τα Οινοξένεια γεννήθηκαν στην Αιγιάλεια το 2013. Η λέξη δημιουργήθηκε για να ενώσει τους υπέροχους «οίνους» με την «φιλοξενία» της περιοχής. Από τότε και κάθε χρόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, γιορτάζεται η πιο ζωντανή εποχή των αμπελώνων.
Με οδηγό τα Οινοξένεια, οι επισκέπτες και επισκέπτριες ανακαλύπτουν τα
τοπία της Αιγιάλειας, την ποιότητα των προϊόντων που αυτή παράγει (οίνοι, σταφίδα, ελαιόλαδο, λεμόνια, ψάρια του Κορινθιακού, τυριά των Καλαβρύτων, μικρά ζώα της ορεινής περιοχής, ροδοζάχαρη της Ι.Μ. Ταξιαρχών κ.ά.) και την τοπική γαστρονομία που
βασίζεται σε αυτά.
Τα οινοποιεία της περιοχής, τα σημεία εστίασης Οινοξένεια και οι ξενώνες Οινοξένεια σας περιμένουν να σας γνωρίσουν την Αιγιάλεια, έναν τόπο συναρπαστικό και απρόσμενα πολύπλοκο!

ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2022 – ΓΕΥΣΕΙΣ & ΜΝΗΜΕΣ (18-31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)

Από την Πέμπτη 18 Αυγούστου μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου, πλήθος εκδηλώσεων θα γεμίσουν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, αναδεικνύοντας όπως κάθε χρόνο τα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας.

Συναυλίες, κινηματογράφος, παιδικά workshops και γαστρονομικά και οινικά events θα
πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια του δήμου Αιγιαλείας, από το Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» και τον κήπο του Πολύκεντρου στη Μυρτιά, τις πλατείες ημιορεινών οικισμών, τα οινοποιεία και τα εστιατόρια μέχρι τις γειτονιές του Συνοικισμού!
Η φετινή θεματική του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης.

Η Αιγιάλεια πρωτοστάτησε στην εγκατάσταση των προσφύγων του 1922 (20% του πληθυσμού της) οι οποίοι μετέφεραν μαζί τους μια τεράστια γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά! Αυτή την κληρονομιά επιδιώκει να αναδείξει ο φετινός θεσμός, δίνοντας έμφαση στους ανθρώπους, στα βιώματα, στα υλικά που μέχρι σήμερα – μπλεγμένα με
τον σύγχρονο τρόπο ζωής – επηρεάζουν ολόκληρη την κοινωνία.

Περισσότερα εδώ: Οινοξένεια 2022 – Το πλήρες πρόγραμμα – Τα οινοποιεία – Τα εστιατόρια – Οι ξενώνες

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.