Αρχική Ειδήσεις Ο Salt Bae θα αλατίζει τις μπριζόλες του και στο Μανχάταν

Ο Salt Bae θα αλατίζει τις μπριζόλες του και στο Μανχάταν

0
Ο Salt Bae θα αλατίζει τις μπριζόλες του και στο Μανχάταν

PLANET FOOD | Ο πιο διάσημος χασάπης του (διαδικτυακού) κόσμου άνοιξε στο κέντρο της Νέας Υόρκης το 13ο μπριζολάδικο της αλυσίδας του Nur-Est.

PLANET FOOD | Ο πιο διάσημος χασάπης του (διαδικτυακού) κόσμου άνοιξε στο κέντρο της Νέας Υόρκης το 13ο της αλυσίδας των μπριζολάδικών του, Nur-Est.

Ο Νουσράτ Γκόκτσε (Nusret Gokce) – γνωστός ως Salt Bae – άνοιξε στο κέντρο της Νέας Υόρκης το 13ο μπριζολάδικο της αλυσίδας του «Nur-Est». Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε έναν τοίχο υπάρχει -τι άλλο;- μια τεράστια εικόνα του πασίγνωστου στο διαδίκτυο meme του: ο ίδιος, φορώντας λευκό T-shirt και στρογγυλά γυαλιά ηλίου, με το δεξί του χέρι λυγισμένο σε σχήμα V να αφήνει απ’ τις άκρες των δαχτύλων του να πέφτει από ψηλά ένας μικρός καταρράκτης αλάτι. Ο περίεργος και επιδεικτικός τρόπος που αλατίζει, θεωρεί ότι είναι η «υπογραφή» του στα πιάτα του -κάτι σαν τελευταία πινελιά. Το βέβαιο είναι ότι χάρις αυτόν θεωρείται ο πιο …viral χασάπης του διαδικτύου.

Ο Νουσράτ γεννήθηκε στην Τουρκία κι εκεί έγινε χασάπης. Πέρασαν χρόνια, και σήμερα ο 35χρονος, πρώην χασάπης, νυν χασάπης-μπριζολάς έχει γίνει μια πρώτου μεγέθους διασημότητα στον εικονικό κόσμο, γεγονός που του εξασφαλίζει όπως φαίνεται φανατική πελατεία και στον πραγματικό κόσμο και έτσι τα μαγαζιά του επεκτείνονται διαρκώς και σήμερα κατακτάει τη Νέα Υόρκη.

«Στην Τουρκία, το να είσαι χασάπης είναι υποτιμητικό, θεωρείται επάγγελμα χαμηλής κοινωνικής τάξης. Τώρα, χάρη σε μένα, όλα τα παιδιά εκεί θέλουν να γίνουν χασάπηδες» δήλωσε ο ίδιος στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Για να ανοίξει το μπριζολάδικό του στο Μανχάταν συνεργάστηκε με τους σχεδιαστές του Glen and Co. Architecture. Το εστιατόριο στεγάζεται εκεί που παλιά βρισκόταν το China Grill, στο κτίριο Black Rock CBS, στην 60 West 53rd St. Μπορεί να εξυπηρετήσει συνολικά 150 φαν του εκ των οποίων οι 80 θα πρέπει να …συμβιβαστούν με εξωτερικούς χώρους.

Το κρέας (μπριζόλες και άλλα μέρη μοσχαριού) θα κόβεται δίπλα στο τραπέζι του πελάτη. Φυσικά, «όλα, στα κάρβουνα», οπωσδήποτε «λουκούμι» κ.λπ. κ.λπ. Αλλά μάλλον το ατού είναι ότι θα σερβίρει ο ίδιος ο Salt Bae, με το λευκό T-shirt του, το μαύρο παντελόνι, τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου, αυτό ακριβώς που περιμένουν να δουν οι διαδικτυακοί πιστοί του.

 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!