Αρχική Ειδήσεις Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τσιπς καλαμποκιού

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τσιπς καλαμποκιού

0
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τσιπς καλαμποκιού

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ | Σε ανάκληση τσιπς καλαμποκιού προχωράει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ | Σε ανάκληση τσιπς καλαμποκιού προχωράει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ύστερα από ενεργοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) από τις Ολλανδικές Αρχές, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος που φέρει σήμαναση «τσιπς καλαμποκιού βιολογικό χωρίς γλουτένη» και είναι βελγικής προέλευσης, πως βρέθηκε να περιέχει γλουτένη. Η γλουτένη είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και να επηρεάσει αρνητικά άτομα με ευαισθησία σε αυτή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τσιπς καλαμποκιού με εμπορική ονομασία Amaizin Natural Corn Chips, σε συσκευασία των 150 g ανά τεμάχιο, με αριθμό παρτίδας 37331 και ημερομηνία λήξης 27/07/2018. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάστηκε από τη βελγική εταιρεία Snack Food Poco Loco nv.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφία του οποίου φαίνεται κάτωθι), εφόσον έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!