Αρχική Ειδήσεις Νέο ρεκόρ της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ, αφορά πια σχεδόν το 40% του πληθυσμού

Νέο ρεκόρ της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ, αφορά πια σχεδόν το 40% του πληθυσμού

0
Νέο ρεκόρ της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ, αφορά πια σχεδόν το 40% του πληθυσμού

Για την ακρίβεια το 39,6% των Αμερικανών ενηλίκων να θεωρούνται παχύσαρκοι, σύμφωνα με νέα κυβερνητική έκθεση.

Το ποσοστό παχυσαρκίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται και έφτασε σε νέο ρεκόρ, με το 39,6% των ενηλίκων να θεωρούνται παχύσαρκοι, αναφέρει κυβερνητική έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι ειδικοί ανησυχούν για την παχυσαρκία καθώς συνδέεται με εξαιρετικά σοβαρές και κάποιες φορές θανατηφόρες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, κάποιοι τύποι καρκίνου και καρδιακά προβλήματα. Το ποσοστό παχυσαρκίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ των ενηλίκων στις ΗΠΑ αυξάνεται συνεχώς μετά το 1999, οπότε ήταν στο 30,5%.

«Από το 1999-2000 ως το 2015-2016 παρατηρείται μια ξεκάθαρη τάση αύξησης της παχυσαρκίας τόσο στους ενήλικες όσο και στους ανήλικους», τονίζεται στην έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας.

Παχύσαρκος θεωρείται ένας ενήλικας του οποίου ο Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI) είναι 30 ή περισσότερο. Για να υπολογίσετε τον ΔΜΣ υπάρχει ο εξής τύπος Βάρος (κιλά) ÷ [ύψος (μέτρα)]². Για παράδειγμα, εάν το βάρος είναι 68 κιλά και το ύψος 1,65 μέτρα ο υπολογισμός θα γίνει ως εξής: 68 ÷ (1.65Χ1,65) = 24.98

Σύμφωνα με την έκθεση, και το 18,5% των νεαρών Αμερικανών ηλικίας 2 έως 19 ετών είναι παχύσαρκοι. Το 1999 το ποσοστό παχυσαρκίας στην ίδια ηλιακή ομάδα ήταν 13,9%.

Οι μετρήσεις σχετικά με την αμερικανική παχυσαρκία έχουν πάντα ευρύτερο ενδιαφέρον καθώς οι αμερικανικές συνήθειες σχετικά με το φαγητό έχουν την τάση να παγκοσμιοποιούνται πολύ εύκολα και να διεισδύουν στον τρόπο διατροφής περισσότερων χωρών του πλανήτη, των ευρωπαϊκών συμπεριλαμβανομένων.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.