Αρχική Ειδήσεις Νέα μέτρα στην εστίαση: Μέχρι τις 12.00 το βράδυ ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης

Νέα μέτρα στην εστίαση: Μέχρι τις 12.00 το βράδυ ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης

0
Νέα μέτρα στην εστίαση: Μέχρι τις 12.00 το βράδυ ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης

Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ για να ανασχεθεί η πανδημία του κορονοϊού, ενόψει της επικείμενης κυριαρχίας της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα, ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Των ανακοινώσεων του κ. Πλεύρη προηγήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ενώ τα νέα μέτρα πρόκειται να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου.

Αρκετά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν την εστίαση και τους χώρους διασκέδασης. Συγκεκριμένα, βάσει των ανακοινώσεων του κ. Πλεύρη τίθενται σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022 και έως τις 16 Ιανουαρίου, με δυνατότητα επέκτασης εφόσον το κρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα εξής μέτρα ως προς την εστίαση & τους χώρους διασκέδασης:

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα, χειρουργική ή υφασμάτινη (η σύσταση είναι να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας) στο προσωπικό των χώρων εστίασης.
  2. Στο χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, το ωράριο λειτουργίας θα είναι έως τις 12.00 το βράδυ.
  3. Θα επιτρέπειται η παρουσία μόνο σε καθήμενους πελάτες και όχι σε ορθίους.
  4. Στα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα και θα ισχύσουν μετρικές αποστάσεις.
  5. Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, θα απαγορευθεί και η μουσική, η οποία στην παρούσα φάση επιτρέπεται.

Κατά τα άλλα

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.
Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.