Αρχική Ειδήσεις Μουντιάλ: Γιόρτασαν τη νίκη της Ουρουγουάης με μπράουνις μαριχουάνας

Μουντιάλ: Γιόρτασαν τη νίκη της Ουρουγουάης με μπράουνις μαριχουάνας

0
Μουντιάλ: Γιόρτασαν τη νίκη της Ουρουγουάης με μπράουνις μαριχουάνας

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος τα γλυκά είχαν ένα …υλικό παραπάνω.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος τα γλυκά είχαν ένα …υλικό παραπάνω.

Μια φορά το χρόνο επιτρέπεται να «τρελαθείς». Το έλεγαν οι Λατίνοι, χωρίς να υπολογίζουν ότι εκείνη η μοναδική φορά του έτους μπορεί να συμπέσει με μια πρόκριση στους νοκ άουτ αγώνες ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Και στην Ουρουγουάη τήρησαν… κατά γράμμα την προτροπή, γιορτάζοντας όπως ποτέ άλλοτε την είσοδο της «Σελέστε» στη φάση των «16». Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάποιος σκέφτηκε να φέρει μερικά γλυκά στο γραφείο για να πανηγυρίσει μαζί με τους υπόλοιπους την επιτυχία της ομάδας του Όσκαρ Ταμπάρες. Όμως ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais, ξέχασε να αναφέρει μια μικρή λεπτομέρεια σε όσους δοκίμασαν τα γλυκά του: ότι περιείχαν ένα …επιπλέον συστατικό.

Επρόκειτο για τα περίφημα «special brownies», που στη Νότια Αμερική είναι γνωστά ως τα «brownies locos» (“τρελά” μπράουνις), επειδή περιέχουν μαριχουάνα. Προφανώς η συνταγή ήταν τέλεια, γιατί τα γλυκά εξαφανίστηκαν αμέσως. 

Σε σημείο που κάποιος αρρώστησε και αναγκάστηκε να λάβει νοσοκομειακή περίθαλψη, όπως δήλωσε στην El Pais μάρτυρας της σκηνής: «Αισθανθήκαμε πολύ άσχημα και ένα από τα κορίτσια ήταν πολύ φοβισμένο. Αυτός είναι ο λόγος που κάποιος κάλεσε το ασθενοφόρο». Τελικά ευτυχώς δεν συνέβη τίποτα σοβαρό, τουλάχιστον από ιατρικής άποψης. 

Στην Ουρουγουάη η μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί πρόσφατα, αλλά ο νόμος προβλέπει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στον εργασιακό χώρο, γι΄ αυτό το υπουργείο ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει ποιος υπέπεσε στην παράβαση. «Δεν υπάρχει μια σαφής κατάσταση, όλα είναι λίγο συγκεχυμένα. Η Εθνική Διεύθυνση Περιβάλλοντος έχει πραγματοποιήσει διοικητική έρευνα. Φαίνεται ότι τα γλυκά δεν τα έφερε ένας υπάλληλος αλλά κάποιος με πολύ λίγη εργασιακή εμπειρία. Όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, διότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν θα είναι διαθέσιμα πριν περάσουν δύο ημέρες», ανακοινώθηκε αρμοδίως. 

Αρκετός χρόνος, δηλαδή, για να …ανακάμψει η Ουρουγουάη από τη χαρά και στη συνέχεια, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, να παίξει στο… μπαράζ για την πρώτη θέση στον όμιλο ενάντια στους Ρώσους οικοδεσπότες. Στη δε περίπτωση μιας θριαμβευτικής πρόκρισης με πρωτιά, είθε όποιος έχει ξανά παράξενες ιδέες για να το γιορτάσει, να τις μοιραστεί πρώτα με τους υπόλοιπους.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.