Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου Mαγειρική με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας: Δημιουργικά σεμινάρια από την ΕΛΟΠΥ

Mαγειρική με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας: Δημιουργικά σεμινάρια από την ΕΛΟΠΥ

0
Mαγειρική με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας: Δημιουργικά σεμινάρια από την ΕΛΟΠΥ

Fish from Greece Cooking Academy: Δημιουργικά σεμινάρια μαγειρικής με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας οργανώνει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας. Τα δύο πρώτα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στη LE MONDE από τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη και τον Γιάννη Μπουροδήμο.

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) επενδύει σταθερά στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση της νέας γενιάς των μαγείρων γύρω από το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, το Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ διοργάνωσε δύο σεμινάρια στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDΕ στα τέλη του 2021, σε συνεργασία με τους πρεσβευτές του ελληνικού ψαριού – τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, που πρόσφατα κατέκτησε και ένα αστέρι MICHELIN για το εστιατόριό του “CTC”, και τον food blogger – μάγειρα, Γιάννη Μπουροδήμο.

Στο 1ο σεμινάριο με θέμα «Η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη με φρέσκα ψάρια Ιχθυοκαλλιέργειας Fish From Greece» ο σεφ τόνισε ότι η επιτυχία μιας γαστρονομικής σύνθεσης είναι ένας συνδυασμός σωστής τεχνικής και άριστης πρώτης ύλης και έδωσε έμπνευση στους σπουδαστές παρουσιάζοντας τρεις πρωτότυπες συνταγές: Λαβράκι φρικασέ με baby μαρούλι και αυγολέμονο από ξινόγαλα, Ταρτάρ από φαγκρί βραχύπτερο σαν αθηναϊκή σαλάτα με δάκρυα μαστίχας, και The Classic Unclassic Burger από κρανιό.

Αριστερά, ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, που πρόσφατα κατέκτησε και ένα αστέρι MICHELIN για το εστιατόριό του CTC, και δεξιά ο food blogger – μάγειρας, Γιάννη Μπουροδήμος.

Στο 2ο σεμινάριο με θέμα «Ελαφριές συνταγές για πριν ή μετά τις γιορτές από τον Γιάννη Μπουροδήμο με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece» ο δημοφιλής μάγειρας και food blogger μοιράστηκε τις γαστρονομικές του εμπειρίες με τους σπουδαστές της σχολής και παρουσίασε ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων που παντρεύονται ιδανικά με ψάρι. Οι συνταγές που παρουσιάστηκαν ήταν οι εξής: Φιλέτα κρανιού μπρεζέ σε χυμό πορτοκάλι-μάνγκο που συνοδεύονται από κινόα μαγειρεμένη σε γάλα καρύδας και lime, Φιλέτα τσιπούρας με καρύδα και σάλτσα ροδιού, Φαγκρί πουτανέσκα με σπανάκι και ζυμαρικά ολικής άλεσης και Ασιατική σαλάτα με νούντλς και λαβράκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και έναν χρόνο η ΕΛΟΠΥ συνεργάζεται με τον Όμιλο LE MONDE προσφέροντας δωρεάν τα ψάρια για τις ανάγκες των εργαστηριακών τους μαθημάτων. Οι εκπαιδευτικές δράσεις από το Fish from Greece Cooking Academy θα συνεχιστούν και το 2022, σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ, μάγειρες και food bloggers, αναδεικνύοντας την ποιότητα, τη φρεσκάδα, τη γεύση και την ευελιξία των ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.