Αρχική Ειδήσεις «Η ανάσα του διαβόλου», το πιο …hot παγωτό στον κόσμο

«Η ανάσα του διαβόλου», το πιο …hot παγωτό στον κόσμο

0
«Η ανάσα του διαβόλου», το πιο …hot παγωτό στον κόσμο

PLANET FOOD | Οι πελάτες έπρεπε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν δοκιμάσουν

PLANET FOOD | Οι πελάτες έπρεπε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν δοκιμάσουν

Το παγωτατζίδικο Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor στη Γλασκόβη της Σκωτίας, κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο. Ο λόγος είναι μια από τις γεύσεις παγωτού που προσφέρει: το «Respiro del Diavolo» δηλαδή «η ανάσα του διαβόλου». Μπορεί να ξεγελά με το ροζ χρώμα του, αλλά όποιος νομίζει ότι θα φάει φράουλα ή κάτι παρόμοιο, κάνει λάθος. Βασικό συστατικό της συνταγής είναι οι περίφημες πιπεριές California Reaper, από τις πιο καυτερές του κόσμου.  

Συγκεκριμένα, οι πιπεριές αυτές είναι 100 φορές πιο καυτερές από τις πιπεριές χαλαπένιο. Όσοι αγαπούν το μεξικάνικο φαγητό μπορούν να φανταστούν τι σημαίνει 100 φορές πιο καυτερές από τις χαλαπένιο. Γι’ αυτόν τον λόγο, όταν η «Ανάσα» έκανε το ντεμπούτο της, οι πελάτες -σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- έπρεπε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν δοκιμάσουν (για ορισμένους, η εξαιρετικά καυτερή τροφή μπορεί να είναι από ανυπόφορη μέχρι και πραγματικά επιβλαβής).

Ο αδελφός του ιδιοκτήτη του Aldwych Cafe περιγράφει την «Ανάσα» ως «μια θερμοπυρηνική έκρηξη στο στόμα σου». Ο ιδιοκτήτης, όμως, διευκρινίζει ότι είναι παλιά οικογενειακή συνταγή από την Ιταλία. Και γι’ αυτόν το λόγο μπορείς να τη γευθείς μόνο στο Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor στη Γλασκόβη. Αλλά μόνον αν είσαι άνω των 18!.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com