Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου Η 3αλφα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα για τα Όσπρια με τον δικό της τρόπο

Η 3αλφα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα για τα Όσπρια με τον δικό της τρόπο

0
Η 3αλφα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα για τα Όσπρια με τον δικό της τρόπο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Όσπρια που έχει ανακηρυχτεί η 10η Φεβρουαρίου από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, η 3αλφα, που πρωταγωνιστεί πάνω από μισό αιώνα στην επεξεργασία και την συσκευασία οσπρίων, κηρύσσει τον μήνα Φεβρουάριο ως μήνα των οσπρίων και τον γιορτάζει τον δικό της τρόπο.

Η 3αλφα, πρεσβευτής της μεσογειακής διατροφής με πρωταγωνιστές τα όσπρια, πραγματοποιεί ειδικά για τον Φεβρουάριο μία σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τα διατροφικά οφέλη των οσπρίων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της επισιτιστικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, μέσα στα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα, η 3αλφα έχει προγραμματίσει καθόλη την διάρκεια του μήνα προωθητικές ενέργειες για την ενημέρωση του κοινού γύρω από τα οφέλη, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την διατροφική αξία των οσπρίων. Επιπλέον, μέσα από τα Social Media, καλεί τους ακολούθους της να γιορτάσουν αυτό τον μήνα των οσπρίων μαζί της μοιράζοντας πλούσια δώρα. Αλλά και μέσα από τους τηλεοπτικούς δείκτες με παρουσία σε εκπομπές υψηλής τηλεθέασης, η 3αλφα θυμίζει στους τηλεθεατές την αξία των κλασικών συνταγών με όσπρια που δημιουργούν πιάτα γεμάτα θρεπτικά συστατικά, άριστη ποιότητα και αγάπη.

Δεν σταματά όμως εκεί. Η 3αλφα επιστρέφει την αγάπη του κόσμου και προχωρά σε μια σύμπραξη αλληλεγγύης και αγάπης με την ομάδα «The Love Van», προσφέροντας ζεστό φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δύο Τετάρτες του Φεβρουαρίου (9 και 23/02), η ομάδα εθελοντών της 3αλφα θα βρεθεί στην πλατεία Ασωμάτων στο κέντρο της Αθήνας στο πλευρό της ομάδας του «The Love Van», μαγειρεύοντας και μοιράζοντας μερίδες φαγητού στον άστεγο πληθυσμό της πόλης. Συγκεκριμένα, θα προσφέρει μία αντιπροσωπευτική Γεύση από τον Τόπο μας, φασολάδα σε ατομικές μερίδες από φασόλια μέτρια της Ομάδας Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα, σε περισσότερους από 400 συμπολίτες μας.

Γιατί στην Ελλάδα, Φεβρουάριος θα πει Μήνας των Οσπρίων, μήνας που μοιραζόμαστε με αγαπημένα πρόσωπα πιάτα γεμάτα νοστιμιά και γνώση όπως αυτή της 3αλφα που πάνω από μισό αίωνα μεγαλώνει γενιές με ό,τι καλύτερο προσφέρει η μητέρα γη σε κάθε ελληνικό τραπέζι.

Γιατί στην Ελλάδα όσπρια θα πει 3αλφα.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.