Αρχική Ειδήσεις Αγορά Food Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την αίτηση, πού ισχύει, πόσα χρήματα δικαιούστε

Food Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την αίτηση, πού ισχύει, πόσα χρήματα δικαιούστε

0
Food Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την αίτηση, πού ισχύει, πόσα χρήματα δικαιούστε

Λεπτομέρειες για τη νέα πρωτοβουλία στήριξης των νοικοκυριών που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση το Market Pass ή Food Pass (όπως έχει επικρατήσει να λέγεται) και αφορά στην κάλυψη εκ μέρους της πολιτείας του 10% των εξόδων αγοράς τροφίμων των νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, αναφέρει σε άρθρο του το ethnos.gr με τίτλο Market Pass: Ο «χάρτης» για τη χρήση του – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και τα ποσά – Παραδείγματα για το ύψος της ενίσχυσης

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα του Food Pass

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται εκεί, από τον Φεβρουάριο και για έξι μήνες ενεργοποιείται το Market Pass -ή Food Pass- που θα καλύπτει μέρος των αγορών σε λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Σε ποια καταστήματα θα ισχύσει το Food Pass και πώς θα δίνονται τα χρήματα

Ανάμεσα στα καταστήματα όπου θα ισχύσει το Food Pass είναι τα σούπερ μάρκετ, τα ζαχαροπλαστεία, τα αρτοποιεία, καταστήματα τροφίμων κ.ά. Τα ποσά που δικαιούστε πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Διευκρινίσεις Σταϊκούρα για την ηλεκτρονική πλατφόρμα

Αναφερόμενος στο νέο μέτρο της κάρτας αγορών, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, είπε στην ΕΡΤ ότι η διάταξη κατατίθεται αύριο, Τρίτη, στη Βουλή και ψηφίζεται την Τετάρτη.

Δείτε αν περιλαμβάνεστε στους διακιούχους του food pass, καθώς και παραδείγματα του ύψους των ενισχύσεων πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.