Αρχική Ειδήσεις Εξαγωγές …δολιοφθοράς: Φράουλες με βελόνες και στη Νέα Ζηλανδία

Εξαγωγές …δολιοφθοράς: Φράουλες με βελόνες και στη Νέα Ζηλανδία

0
Εξαγωγές …δολιοφθοράς: Φράουλες με βελόνες και στη Νέα Ζηλανδία

PLANET FOOD | Εντοπίστηκε παρτίδα με επικίνδυνες φράουλες εκτός Αυστραλίας.

PLANET FOOD | Εντοπίστηκε παρτίδα με επικίνδυνες φράουλες εκτός Αυστραλίας.

Η επικίνδυνη δολιοφθορά που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών των αρχών της Αυστραλίας, με τις φράουλες μέσα στις οποίες άγνωστοι έχουν τοποθετήσει βελόνες ραψίματος, επεκτάθηκε και στη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με το BBC, αλυσίδα σούπερ-μάρκετ ανακοίνωσε σήμερα ότι βελόνες για ράψιμο εντοπίστηκαν σε παρτίδα φράουλες από την Αυστραλία.

Πρόκειται για τα σούπερ μάρκετ Countdown που δήλωσαν ότι αποσύρουν τη συγκεκριμένη μάρκα φράουλας από την Αυστραλία, μετά τον εντοπισμό βελονών σε ένα κατάστημά της στο Όκλαντ. Τα φρούτα, που προέρχονται από την πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, διανεμήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας αυτής στη Νέα Ζηλανδία και μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένα περιστατικό με βελόνες. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για το νέο κρούσμα να ευθύνονται μιμητές του αρχικού περιστατικού.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν οι Αυστραλοί κλήθηκαν να κόβουν τις φρέσκες φράουλες πριν τις φάνε καθώς πολλοί πολίτες βρήκαν βελόνες ραψίματος κρυμμένες στο φρούτο. Πολλές ποικιλίες φράουλας αποσύρθηκαν από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ έχει ξεκινήσει και εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για τον εντοπισμό των υπευθύνων. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει την ποινή φυλάκισης σε όσους συλλαμβάνονται για δολιοφθορά σε προϊόντα διατροφής από τα 10 στα 15 χρόνια, ενώ η πολιτεία Κουίνσλαντ προσφέρει αμοιβή 100.000 δολαρίων σε όποιον αποκαλύψει πληροφορίες για τους δράστες.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!