Αρχική Ειδήσεις Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2016: Πότε θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά

Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2016: Πότε θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά

0
Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2016: Πότε θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά

Τα καταστήματα στολίστηκαν και μας περιμένουν, ωστόσο φέτος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στο ζήτημα της λειτουργίας τους τις Κυριακές και αυτό επειδή η Πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα πέφτουν Κυριακή.

Τα καταστήματα στολίστηκαν και μας περιμένουν, ωστόσο φέτος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στο ζήτημα της λειτουργίας τους τις Κυριακές και αυτό επειδή η Πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα πέφτουν Κυριακή. 

Ανοικτά και τις δύο Κυριακές που προηγούνται των Χριστουγέννων θα είναι φέτος τα εμπορικά καταστήματα, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι καταναλωτές για να κάνουν τις εορταστικές αγορές τους, αλλά και να «ανέβει» η κίνηση και ο τζίρος των καταστημάτων.

Tα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 18 του ίδιου μήνα, καθώς Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά φέτος πέφτουν ημέρα Κυριακή. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 16, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές: α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου (σημείωση: τακτικών εκπτώσεων και ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων). Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή. β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων. γ) Την Κυριακή των Βαΐων. δ) Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

Συμπεραίνεται επομένως πως η δυνατότητα μετάθεσης μίας Κυριακής λειτουργίας των καταστημάτων -σε περίπτωση σύμπτωσής της με αργία- επιφυλάσσεται μόνο στις πρώτες Κυριακές των εκπτώσεων, τακτικών και ενδιάμεσων και σε καμία άλλη περίπτωση.

Άρα, η Κυριακή που συμπίπτει με την 25η Δεκεμβρίου (επίσημη αργία του κράτους σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 ΒΔ 748/1966) δεν μετατίθεται, ούτε μεταφέρεται, ενώ κατά σύμπτωση, η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί και την τελευταία Κυριακή του έτους, η οποία επίσης δεν μετατίθεται. Δεδομένων αυτών, τα καταστήματα κατά τις φετινές γιορτές θα λειτουργήσουν μόνο κατά τις δύο Κυριακές προ των Χριστουγέννων, δηλαδή στις 11 και 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα, αν και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, εκτιμάται ότι περί τα μέσα Δεκεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ και τα μαγαζιά θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί ως τις 21.00 ή στις 18.00.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Εμπορικός Σύλλογος έκανε γνωστό ότι το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα διαρκέσει από τις 11 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2017. Τα καταστήματα σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν και τις Κυριακές, 11 και 18 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες 11.00-18.00 και 11.00-20.00, αντίστοιχα, ενώ παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως και τις 18:00.

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως και τις 18:00.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα ανήμερα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς καθώς και την επόμενη μέρα αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: cnn.gr | Πατήστε εδώ και εδώ για να μεταβείτε στα σχετικά δημοσιεύματα

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!