Αρχική Διατροφή Doctor Food 5 απλοί τρόποι να χάσετε βάρος στην δουλειά

5 απλοί τρόποι να χάσετε βάρος στην δουλειά

0
5 απλοί τρόποι να χάσετε βάρος στην δουλειά

Μήπως η κούραση της δουλειάς και το φορτωμένο πρόβλημα σας δυσκολεύουν να ακολουθήσετε πιστά μια δίαιτα και να χάσετε τα περιττά κιλά; Αν σας συμβαίνει αυτό, έχουμε μερικές ιδέες που θα σας σώσουν.

Μήπως η κούραση της δουλειάς και το φορτωμένο πρόβλημα σας δυσκολεύουν να ακολουθήσετε πιστά μια δίαιτα και να χάσετε τα περιττά κιλά; Αν σας συμβαίνει αυτό, έχουμε μερικές ιδέες που θα σας σώσουν.

ΠΗΓΗ:iatronet.gr

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος ενώ βρίσκεστε στην δουλειά, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Και μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε όλες τις παρακάτω συμβουλές. Ακόμα και οι μικρότερες αλλαγές μπορούν να σας φτιάξουν την διάθεση, να σας γεμίσουν ενέργεια και να αυξήσουν τις θερμίδες που καίτε καθημερινά.

Σταματήστε το μεσημεριανό στο γραφείο
Αντί να παραγγείλετε κάτι στο γραφείο και να το φάτε γρήγορα, ενώ προσπαθείτε να βγάλετε δουλειά, κάντε ένα μικρό διάλειμμα, κινηθείτε, και επιλέξτε ένα πιο ελαφρύ γεύμα. Έτσι, όταν επιστρέψετε στην δουλειά, θα μπορείτε να συνεχίσετε με περισσότερη όρεξη.

Προσοχή στα σνακ
Δεν είναι κακό να απολαύσετε ένα μικρό σνακ ενώ εργάζεστε, αλλά αποφύγετε να έχετε… απόθεμα. Αντί να φέρνετε μαζί σας στην δουλειά ζαχαρώδη και ανθυγιεινά σνακ, προτιμήστε μερικά φρούτα, και μπορείτε να γλυτώσετε πολλές περιττές θερμίδες.

Κάντε τον χώρο εργασίας… λιγότερο βολικό
Ένας καλός τρόπος για να χάσετε βάρος στο γραφείο είναι να αυξήσετε την δραστηριότητά σας στον χώρο. Για παράδειγμα, τοποθετήστε αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά μακριά από το γραφείο σας, όπως τον εκτυπωτή ή το καλάθι των αχρήστων. Αν νομίζετε πως αυτά τα λίγα περισσότερα βήματα που θα κάνετε μέσα στην ημέρα είναι αμελητέα, γελιέστε. Οι θερμίδες που καίγονται από δραστηριότητες που δεν είναι ξεκάθαρα γυμναστική ανέρχονται σε εκατοντάδες κατά την διάρκεια της μέρας.

Φέρτε το φαγητό από το σπίτι
Άλλος ένας απλός – και πολύ φθηνότερος- τρόπος για να χάσουμε κιλά είναι να φέρνουμε μαζί μας στην δουλειά το φαγητό μας. Συνήθως ετοιμάζουμε το φαγητό της επόμενης μέρας με γεμάτο στομάχι, και είναι πιο εύκολο να προσέξουμε τις ποσότητες και τις θερμίδες. Παράλληλα, όταν παραγγέλνουμε φαγητό από το γραφείο, συνήθως το κάνουμε επειδή είμαστε ήδη πεινασμένοι, οπότε δεν μας ενδιαφέρει τι θα φάμε και πόσο καλό για την υγεία μας είναι.

Βρείτε συμπαράσταση
Είναι πολύ πιο εύκολο να μείνουμε πιστοί στις νέες, υγιεινές συνήθειες – και ίσως να αποκτήσουμε μερικές ακόμα – αν τις κάνουμε με παρέα. Ίσως, μάλιστα, να υπάρχουν κι άλλα άτομα στον χώρο της δουλειάς που θέλουν να χάσουν κιλά. Η ισχύς εν τη ενώσει, λοιπόν, κι αυτές είναι μερικές πολύ απλές ιδέες για να ξεκινήσετε.   

Όταν υπάρχει μια μικρή σύσκεψη στο πρόγραμμα, κάντε την… στο πόδι. Περπατήστε με τους συνεργάτες σας στο τετράγωνο, αντί να κλείνεστε στο γραφείο.
   

  • Αν κάποιος συνεργάτης επιθυμεί κι αυτός να χάσει κιλά, μπορείτε να τρώτε παρέα, ακόμα και να φέρνετε στο γραφείο φαγητό ο ένας για τον άλλο.
       
  • Ποτό μετά την δουλειά; Αλλάξτε το με κάποια εξίσου χαλαρωτική αλλά πολύ πιο υγιεινή συνήθεια, όπως μια βόλτα.
Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.