Αρχική Ειδήσεις Διαγωνισμός Περιφέρειας Ν. Αιγαίου: Απ’ τη Μύκονο ο καλύτερος νέος σεφ

Διαγωνισμός Περιφέρειας Ν. Αιγαίου: Απ’ τη Μύκονο ο καλύτερος νέος σεφ

0
Διαγωνισμός Περιφέρειας Ν. Αιγαίου: Απ’ τη Μύκονο ο καλύτερος νέος σεφ

Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιά, έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιά, έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την περιοχή στον διαγωνισμό European Young Chef 2018 στην Ιρλανδία

Ο τελικός του διαγωνισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη του καλύτερου νεαρού σεφ που θα εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό υποψηφίου European Young Chef 2018, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία, πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Νικητής αναδείχτηκε ο Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές ικανότητές του, με το πιάτο του «Αρχέγονον» (σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιά). 

Στον τελικό, στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν η πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης «Νότιο Αιγαίο 2019», Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Νίκος Χριστοφόρου και οι σεφ Ιωάννα Σταμούλου, Κώστας Μπουγιούρης, Νίκος Κουκιάσας και Δημήτρης Πλυτάς.

Οι διαγωνιζόμενοι στον τελικό της Σύρου, που αναδείχθηκαν από τους προκριματικούς διαγωνισμούς σε τέσσερα νησιά της Περιφέρειας ήταν ο Βασίλης Αδαμίδης από τη Ρόδο, ο Ηλίας Φλάσκος από την Κω, ο Χρήστος Παπαθανασίου από τη Νάξο και ο Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο.

Οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ ξεπέρασαν, σε όλα τα επίπεδα, κάθε προσδοκία, αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να «μαγέψουν» με τη γεύση και την ποιότητά τους τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. 

Με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών νησιών και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσώπησαν στο European Young Chef Award, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεκδίκησε και πέτυχε να διεξαχθεί ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 στο Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονα Ζαννετίδη, ο διαγωνισμός αυτός «είναι πλέον θεσμός» που έχει σκοπό όχι μόνο να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο των νησιών, αλλά και τα νέα ταλέντα, στα οποία δίνεται η ευκαιρία να διακριθούν διεθνώς και να αποτελέσουν τους πρεσβευτές της νησιωτικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!