Αρχική Ειδήσεις Διαγωνισμός για την «Πλατινένια Πουτίγκα» της Βασίλισσας Ελισάβετ

Διαγωνισμός για την «Πλατινένια Πουτίγκα» της Βασίλισσας Ελισάβετ

0
Διαγωνισμός για την «Πλατινένια Πουτίγκα» της Βασίλισσας Ελισάβετ

PLANET FOOD | Αναζητείται το κέικ που θα σηματοδοτήσει το πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Διαγωνισμός Πλατινένιας Πουτίγκας (Platinum Pudding) ξεκινάει στις 7 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα που αρχίζει στις 14 Μαρτίου.

Ο νικητής του διαγωνισμού καθώς και η νικήτρια συνταγή θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο του διοργανωτή, Fortnum and Mason, ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά πολυκαταστήματα του Λονδίνου.

Στόχος του διαγωνισμού σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι να «δημιουργηθεί ένα πιάτο που μπορεί να είναι μέρος αυτής της ιστορικής στιγμής και να απολαύσουν οι επόμενες γενιές».

«Ο διαγωνισμός έχει στόχο να βρει μια ολοκαίνουργια συνταγή πουτίγκας που μπορεί να αφιερωθεί στην Αυτή Μεγαλειότητα, για να ευχαριστήσει και να τιμήσει τη Βασίλισσα για τα 70 χρόνια υπηρεσίας στο έθνος και την Κοινοπολιτεία».

Η στέψη της Βασίλισσας είχε εμπνεύσει άλλωστε το θρυλικό πιάτο Coronation Chicken που δημιουργήθηκε για την περίσταση. Δημιουργήθηκε από την Κόνστανς Σπράι (Constance Spry) και τη Ρόζμαρι Χιουμ, δασκάλα της Le Cordon Bleu London, την περιβόητη σχολή μαγειρικής, για το γεύμα της Στέψης το 1953 στο Great Hall of Westminster School και γράφτηκε στο μενού ως Poulet Reine Elizabeth. Μπορεί να εκπλήσσει το γεγονός ότι στην αρχική συνταγή χρησιμοποιείται κάρι σε σκόνη, αλλά τα φρέσκα μυρωδικά ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεθούν στη μεταπολεμική Βρετανία.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι Βρετανοί πολίτες άνω των οκτώ ετών, είτε πρόκειται για άτομα και οικογένειες είτε για σχολικές τάξεις, κοινοτικές ομάδες, εταιρείες και άλλους φορείς.

Η νικητήρια πουτίγκα θα σερβιριστεί στο The Big Jubilee Lunch, ένα δίκτυο κοινοτικών πάρτι που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Το τριήμερο 3-5 Ιουνίου έχει κηρυχτεί επίσημη αργία για να εορταστεί το Πλατινένιο Ιωβηλαίο σε όλη τη χώρα με πλήθος εκδηλώσεις.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr | Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη, Λονδίνο

 

Δείτε επίσης

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!