Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου Πήραμε μια… Πρόγευση Νεμέας 2007

Πήραμε μια… Πρόγευση Νεμέας 2007

0
Πήραμε μια… Πρόγευση Νεμέας 2007

Για 4η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία, η «Πρόγευση Νεμέας». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, γευστική δοκιμή οίνων ΟΠΑΠ (Oνομασίας Προελεύσεως Aνωτέρας Ποιότητος) από τη Νεμέα, της πιο πρόσφατης εσοδείας (2006), κατευθείαν από το βαρέλι και πριν τα κρασιά κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Η Πρόγευση Νεμέας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Mαΐου 2007, στο ξενοδοχείο Sofitel του αερολιμένα Αθηνών διευκολύνοντας έτσι την προσέλευση πολλών επαγγελματιών από την επαρχία. Συμμετείχαν 19 Νεμεάτες οινοπαραγωγοί, ενώ οι επισκέπτες της εκδήλωσης, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ήταν προσκεκλημένοι επαγγελματίες οίνου, η προσέ λ ε υση των οποίων ξεπέρασε αριθμητικά κάθε προσδοκία, επισφραγίζοντας ουσιαστικά τη θεσμοθέτηση της διοργάνωσης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα στους αγοραστές να έχουν μια «αβάν πρεμιέρ» εντύπωση της τρέχουσας εσοδείας και, σε περίπτωση που εντοπίσουν κρασιά που τους αρέσουν ιδιαίτερα, να προβούν σε προαγορά με ειδικές τιμές. Aπό την άλλη, οι οινοπαραγωγοί έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τα κρασιά τους πριν ακόμα αυτά εμφιαλωθούν, για να καταλήξουν στο ιδανικό χαρμάνι.

Εκτός από τα κρασιά εσοδείας 2006, που ωριμάζουν ακόμη στα βαρέλια, οι γευσιγνώστες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και κρασιά της εσοδείας 2005, λίγους μήνες προτού αυτά κυκλοφορήσουν στην αγορά. Όσον αφορά πάντως τα περισσότερα κρασιά ΟΠΑΠ Νεμέα 2006 που δοκιμάστηκαν, θεωρήθηκε πως είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικά της ποικιλίας Aγιωργίτικο με εξαιρετικά έντονα και κομψά αρώματα. Πάντως λόγω των άνισων κλιματικών συνθηκών το 2006, η συγκεκριμένη εσοδεία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία έκφρασης, με αφετηρία το προσωπικό στιλ κάθε οινοπαραγωγού.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!