Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου Peloponnese Wine Festival – Ο πελοποννησιακός αμπελώνας γιορτάζει στην Αθήνα

Peloponnese Wine Festival – Ο πελοποννησιακός αμπελώνας γιορτάζει στην Αθήνα

0
Peloponnese Wine Festival – Ο πελοποννησιακός αμπελώνας γιορτάζει στην Αθήνα

Το Peloponnese Wine Festival, η σημαντικότερη συλλογική παρουσίαση των κρασιών του πελοποννησιακού αμπελώνα, έρχεται στην Αθήνα για 16η χρονιά

Τα 51 μέλη – οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) θα υποδεχθούν το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024.

Το Peloponnese Wine Festival, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, αποτελεί ένα «μανιφέστο» των αρετών του Πελοποννησιακού κρασιού δίνοντας έμφαση στα χαρακτηριστικά του νοτιότερου αμπελώνα της ηπειρωτικής χώρας, με την αφθονία καλλιεργούμενων ποικιλιών, την πληθώρα διαφορετικών στυλ που παράγονται, την μοναδικότητα των αμπελουργικών ζωνών και το εύρος των ποιοτικών παραγωγών που τοποθετούν το ελληνικό κρασί, συνολικά, στην επόμενη μέρα. Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο συγκεντρώνει κλασικούς και νέους παραγωγούς που «συναλλάσσονται» με το κοινό μέσα από τα σπουδαία κρασιά που παρουσιάζουν.

Η φετινή έκθεση θα παρουσιάσει στο κοινό της κρασιά από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, από ορεινούς μέχρι παραθαλάσσιους αμπελώνες, από παραδοσιακές ή καινοτόμες τεχνικές, από νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και τις διάσημες Προστατευόμενης Ονομασίες Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ζώνες, που αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του terroir. Η έκθεση αποτελεί ένα δυναμικό και εξελισσόμενο  πεδίο ανακάλυψης για κάθε επαγγελματία και οινόφιλο.

Vintage Hall

Παράλληλα, το Peloponnese Wine Festival, επιστρέφει στις εντυπωσιακές παράλληλες δράσεις, οργανώνοντας ένα θεματικό tasting με παλαιές χρονιές κρασιών που έχουν επιλέξει οι παραγωγοί και θα λάβει χώρα στην αίθουσα Athenaeum Conference που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την αίθουσα Αφροδίτη. Το λεγόμενο “Vintage Hall” θα λειτουργεί από τις 15:00 – 20:00 και η είσοδος θα είναι δυνατή με ένα έξτρα αντίτιμο στο εισιτήριο. Η γευστική δοκιμή θα αναδείξει τις δυνατότητες παλαίωσης των κορυφαίων λευκών και ερυθρών κρασιών του πελοποννησιακού αμπελώνα. 20 λευκά κρασιά, από 8 διαφορετικές ποικιλίες και 26 ερυθρά από 11 διαφορετικές ποικιλίες είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσουν με το βάθος και το εύρος που έχει εκπροσωπηθεί ο Πελοποννησιακός αμπελώνας σε αυτή την παράλληλη δράση.

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Το Peloponnese Wine Festival θα ανοίξει τις πόρτες της στις 12:00 και θα ολοκληρωθεί στις 21:00. Το “Vintage Hall” θα λειτουργεί παράλληλα με την κεντρική εκδήλωση από τις 15:00-20:00. Το κόστος εισόδου είναι 12€ με προαγορά μέχρι τις 19/01, και 15€ από 20/01 και στα ταμεία της εκδήλωσης. Το κόστος εισόδου συμπεριλαμβανομένου και του “Vintage Hall” είναι 20€ με προαγορά μέχρι τις 19/01 και 25€ από 20/01 και στα ταμεία της εκδήλωσης. Τα διαθέσιμα εισιτήρια που συμπεριλαμβάνουν και το tasting στο “Vintage Hall” είναι περιορισμένα. Φοιτητικό 10€ με επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας στα ταμεία της εκδήλωσης και 20€ για συμμετοχή και στο tasting “Vintage Hall”. Το εισιτήριο περιλαμβάνει το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Εισιτήρια: εδώ

Βρείτε τους παραγωγούς που συμμετέχουν και περισσότερες πληροφορίες για το Peloponnese Wine Festival 2024 στο peloponnesewinefestival.com και στο Facebook

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.