Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Κόρινθος – Mια βραδιά με το Κτήμα Πυργάκη στο Soul Kitchen

Κόρινθος – Mια βραδιά με το Κτήμα Πυργάκη στο Soul Kitchen

0
Κόρινθος – Mια βραδιά με το Κτήμα Πυργάκη στο Soul Kitchen

Εσείς με ποιον οίνο θα κάνετε cheers τον Δεκέμβριο; To Κτήμα Πυργάκη σχεδιάζει ένα pre-Christmas event στο Soul Kitchen με πρωταγωνιστή το κρασί.

To Corinthian Wine Club επιστρέφει δυναμικά και συναντά το Soul Kitchen με σκοπό να συστήσει στο κοινό το κρασί, τα πρόσωπα, τον προορισμό μέσα από μία σειρά από βραδιές γευσιγνωσίας & food pairing.

Με αποστολή τη διάδοση της οινικής & γαστρονομικής παράδοσης ενός τόπου & την ανάδειξη των παραγωγών, οι βραδιές γευσιγνωσίας θέλουν να δημιουργήσουν εκείνον τον πυρήνα μέσα από το κρασί προσφέροντας έναν μοναδικό διάλογο όπου οι αισθήσεις θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Πιο συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου ένα από τα πιο γνωστά κτήματα της Νεμέας που αποτελεί και την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της χώρας, το Κτήμα Πυργάκη σερβίρει στο wine bar resto Soul Kitchen την πιο γευστική εμπειρία. Μετά από τον τρύγο του 2023, ο οποίος ήταν εξαιρετικά απαιτητικός αλλά τελικώς έδωσε εκφραστικά κρασιά όπως αναφέρουν οι οινοποιοί, δοκιμάζουμε τις νέες σοδιές με συνοδεία αγαπημένων λευκών και κίτρινων τυριών παλαιωμένων και μη αλλά και με ιδιαίτερες επιλογές από αλλαντικά.

Η αμπελοοινική κληρονομιά της περιοχής έχει αφήσει ανεξίτηλο το αφήγημα της με τον αμπελώνα της Νεμέας να αποκαλύπτει την γη, τα πρόσωπα, το μικροκλίμα, τις γηγενείς ποικιλίες αλλά και τις διεθνείς, το κρασί και την τεράστια ιστορία & τον πολιτισμό.

Μία βραδιά αφιερωμένη στους δρόμους του κρασιού της περιοχής μας και στα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του. Θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τη γευσιγνωσία σας υπό την καθοδήγηση της οινολόγου του Corinthian Wine Club, Ιωάννας Δαβλέρη & της δημοσιογράφου-sommelier Κατερίνας Καρσιώτης ενώ στη συνέχεια 4 ετικέτες από το Κτήμα Πυργάκη θα προσγειωθούν στο τραπέζι σας με το food pairing να αποτελείται από ένα πλατό τυριών, αλλαντικών & άλλων γευστικών τοπικών εδεσμάτων.

Το παιχνίδι της γευσιγνωσίας φλερτάρει με όλες τις αισθήσεις ωθώντας όλους στην πιο γοητευτική ανακάλυψη…την γεύση!

Την εκδήλωση θα τιμήσει ο ίδιος ο παραγωγός, Κωνσταντίνος Πυργάκης, ενώ θα σας καλωσορίσουμε με μια mini γευσιγνωσία στην είσοδο του Soul Kitchen.

Info

Μια βραδιά με κτήμα Πυργάκη -pre-Christmas event

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στις 20:30 μ.μ.

Soul Kitchen – Κολοκοτρώνη 3, Κόρινθος

Τιμή ανά άτομο: 22€ ανά άτομο

Τηλέφωνo επικοινωνίας/κρατήσεων: 6977451531 (Ιωάννα Δαβλέρη), 2741020374 (Soul Kitchen), 6980330647 (Κατερίνα Καρσιώτη), 6934024030 (Κατερίνα Ζιαζιά).

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com