Αρχική Ειδήσεις Αγορά ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl «έχουν μπιφ» – Η διαφήμιση που ξεκίνησε την «κόντρα»

ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl «έχουν μπιφ» – Η διαφήμιση που ξεκίνησε την «κόντρα»

0
ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl «έχουν μπιφ» – Η διαφήμιση που ξεκίνησε την «κόντρα»

Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο στην ελληνική αγορά τα τμήματα μάρκετινγκ των επιχειρήσεων να …τρολάρουν τους ανταγωνιστές τους κατονομάζοντάς τους. Τις τελευταίες ώρες ωστόσο οι δυο μεγάλες αλυσίδες έσπασαν τον κανόνα.

Αλλάζει πίστα η «κόντρα» των σούπερ μάρκετ για το ποιο προσφέρει τις καλύτερες τιμές και εκπτώσεις στο γκρίζο για τον καταναλωτή φόντο της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, τόσο στο «τρέχον» φυλλάδιο της όσο και στον επίσημο ιστότοπό της, η Lidl Hellas προχωρά στη σύγκριση τιμών και αλυσίδων σούπερ μάρκετ στη βάση ενός καλαθιού με 14 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που εμπορεύεται η ίδια και τα αντίστοιχα δύο κύριων ανταγωνιστών της. Αν και στο κείμενο κάνει λόγο για Σούπερ Μάρκετ Α και Σούπερ Μάρκετ Β, στις φωτογραφίες των αποδείξεων ταμειακής που αναρτά φροντίζει να τα «κατονομάσει» -ή τουλάχιστον να τα απεικονίσει- αφού είναι εμφανέστατα τα ονόματα της ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και της Σκλαβενίτης. Μπορεί να δει κανείς τις αποδείξεις στο κάτω μέρος της σελίδας της Lidl Hellas  πατώντας εδώ.

Το μάρκετινγκ της ΑΒ Βασιλόπουλος επέλεξε να απαντήσει άμεσα και με τρόπο που ξεφεύγει από τα συνήθη επικοινωνικά δεδομένα της χώρας παραπέμποντας σε τακτικές του εξωτερικού: το τρολάρισμα.

Με ποστ στο Facebook …ευχαριστεί τη LidlHellas που προτίμησε για τις αγορές της ένα από τα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος, ενημερώνοντας την μάλιστα το κόστος θα ήταν ακόμη χαμηλότερο αν είχε ΑΒ Plus και εξαργύρωνε την 6ευρη επιταγή -γ’ αυτό την έκανε και μέλος! Το post, που αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, έχει μέχρι στιγμής 1.300 likes, 92 κοινοποιήσεις και 256 σχόλια θετικά και αρνητικά. Τα θετικά αφορούν κυρίως την τακτική του μάρκετινγκ και όχι την ουσία της διαφημιστικής διαμάχης για τις χαμηλότερες τιμές.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.