Αρχική Ειδήσεις Άρση μέτρων – Πότε ανοίγουν εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, σινεμά

Άρση μέτρων – Πότε ανοίγουν εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, σινεμά

0
Άρση μέτρων – Πότε ανοίγουν εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, σινεμά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ | Οι ημερομηνίες που προβλέπει η πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων την οποία εξετάζει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία εστιατορίων, καφέ, μπαρ, ξενοδοχείων και κέντρων διασκέδασης.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ | Οι ημερομηνίες που προβλέπει η πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων την οποία εξετάζει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία εστιατορίων, καφέ, μπαρ, ξενοδοχείων και κέντρων διασκέδασης.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αλλεπάλληλες συσκέψεις, συζητήσεις και διαβουλεύσεις αναμένεται να οριστικοποιηθεί από το κυβερνητικό επιτελείο το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα και προοδευτικής άρσης των μέτρων αυτοπεριορισμού, που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού.

Στην τακτική πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου γίνεται μια πρώτη αποτίμηση σε κυβερνητικό επίπεδο της πρότασης της ειδικής επιτροπής για το επιχειρησιακό σχέδιο εξόδου από τα αυστηρά μέτρα και τη σταδιακή επαναφορά της χώρας στους κανικούς της ρυθμούς ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες επαφές.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία με την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τους συναρμόδιους φορείς, στάθμισαν τα δεδομένα και χάραξαν έναν πρώτο «οδικό χάρτη», ωστόσο αναμένονται οι τελικές αποφάσεις επ’ αυτού από την κυβέρνηση.

Θεωρείται βέβαιο ότι ορισμένες ημερομηνίες είναι ακόμα υπό συζήτηση, ενόψει και του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την ερχόμενη εβδομάδα το οποίο έχει εξαγγελθεί εδώ και μέρες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Βέβαιο θεωρείται ακόμη το γεγονός ότι όποιο σχέδιο και αν ανακοινωθεί εντέλει θα τελεί υπό συνεχή επανεξέταση με βάση την πορεία της καμπύλης της νόσου του κορονοϊού.

Με δεδομένα τα παραπάνω ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 παρουσίασε τις ημερομηνίες σταθμούς του σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα, που προβλέπει η πρόταση της επιτροπής. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε όλες τις προτεινόμενες ημερομηνίες για όλη την γκάμα των επιχειρήσεων, αλλά και των μεταφορών και της παιδείας). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το ρεπορτάζ του σταθμού:

Εστιατόρια, καφέ και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης ανοίγουν υπό προϋποθέσεις στις 15 Ιουνίου

Ως προϋπόθεση θεωρείται ότι τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι τοποθετημένα μόνο σε ανοικτό χώρο, με απόσταση έως 1,5 μέτρο και κάθε τραπέζι θα εξυπηρετεί έως 6 άτομα. Την ίδια μέρα προτείνεται να ανοίξουν μικρά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας, όπως μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα ανοίγουν υπό προϋποθέσεις στις 29 Ιουνίου

Το άνοιγμα των επιχειρήσεων διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα θα γίνει και αυτό -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού- με  ειδικούς κανόνες για την απόσταση τραπεζιών και τον μέγιστο αριθμό θαμώνων ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στις 29 Ιουνίου προτείνεται να ανοίξουν και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με εφαρμογή ορίου πληρότητας (συγκεκριμένο ποσοστό) για ένα χρονικό διάστημα που θα οριστεί.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.