Αρχική Ειδήσεις Απόσυρση προϊόντων Coca – Cola λόγω τρομοκρατικής απειλής

Απόσυρση προϊόντων Coca – Cola λόγω τρομοκρατικής απειλής

0
Απόσυρση προϊόντων Coca – Cola λόγω τρομοκρατικής απειλής

Σε προληπτική απομάκρυνση των Coca-Cola Light και Nestea προχωράει η εταιρεία, μετά την επιβεβαίωση από την Ελληνική Αστυνομία, ότι μέσα σε προϊόν της είχε τοποθετηθεί ποσότητα υδροχλωρικού οξέως. Δείτε την ανακοίνωση και τις σχετικές οδηγίες του ΕΦΕΤ.

Σε προληπτική απομάκρυνση των Coca-Cola Light και Nestea προχωράει η εταιρεία, μετά την επιβεβαίωση από την Ελληνική Αστυνομία, ότι μέσα σε προϊόν της είχε τοποθετηθεί ποσότητα υδροχλωρικού οξέως. Δείτε την ανακοίνωση και τις σχετικές οδηγίες του ΕΦΕΤ.

Το μολυσμένο προϊόν στάλθηκε σε ενημερωτικό site και εφημερίδα και συνοδευόταν από απειλητική επιστολή-προκήρυξη που σύμφωνα με την «Καθημερινή» φέρει τον τίτλο «Πράσινη Νέμεσις» και υπογράφεται από την οργάνωση FAI/IRF – Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο – Πυρήνας Nicola και Alfredo FAI/IRF. Εκεί ανακοινωνόταν πως περίπου 100 πλαστικά μπουκάλια της εταιρείας που θα κυκλοφορήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι επίσης μολυσμένα.

Απ’ την πλευρά της η εταιρεία με ανακοίνωση που εξέδωσε την παραμονή των Χριστουγέννων, εξήγγειλε την προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών 500 ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων). Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η CocaCola αναφέρει τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή, συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση για τη διαλεύκανσή της. Η προληπτική απομάκρυνση πραγματοποιείται, σε συνέχεια προειδοποίησης που εστάλη σε ενημερωτικό site και εφημερίδα και που αφορούσε σε μικρή ποσότητα μεμονωμένων πλαστικών μπουκαλιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα Coca – Cola light και Nestea συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευασίες. Η προληπτική απομάκρυνση αφορά στις συσκευασίες πλαστικών μπουκαλιών 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. Η Coca-Cola θα συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές στο νούμερο 80011-55800, χωρίς χρέωση, ενώ ταυτόχρονα, παραμένουμε στη διάθεση των αρχών για άμεση συνεργασία σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης».

Ενώ σε συμπληρωματική ανακοίνωσή της σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας προσθέτει: «Η ασφάλεια των καταναλωτών μας, αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρεία {…} ήδη υλοποιούμε τη διαδικασία προληπτικής απομάκρυνσης πλαστικών συσκευασιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων)».

Οδηγίες του ΕΦΕΤ προς το καταναλωτικό κοινό Ο ΕΦΕΤ, μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε από την Ελληνική Αστυνομία για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων με υδροχλωρικό οξύ, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων:

-«Coca-Cola light» σε πλαστική συσκευασία PET των 500ml ανεξαρτήτως παρτίδας.
«NESTEA» όλες οι γεύσεις σε πλαστικές συσκευασίες PET των 500ml και ανεξαρτήτως παρτίδας

Παράλληλα, καλεί τις επιχειρήσεις που διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης. Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ σημειώνεται επίσης και απ’ την πλευρά του ότι η εταιρεία που διακινεί στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα έχει αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους και ότι συνεργάζεται εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ίδιο συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.