Αρχική Ειδήσεις ΝΕΟ! Εκτυπωτής εκτυπώνει αληθινό φαγητό

ΝΕΟ! Εκτυπωτής εκτυπώνει αληθινό φαγητό

0
ΝΕΟ! Εκτυπωτής εκτυπώνει αληθινό φαγητό

Άλλο και τούτο, πάλι. Η Natural Machines (Δεν ξέρετε τη Natural Machines; Ούτε εμείς) υπόσχεται, το 2014 να δώσει νέα διάσταση στη σπιτική μαγειρική μέσω του «τρισδιάστατου εκτυπωτή φαγητού» Foodini. 

Άλλο και τούτο, πάλι. Η Natural Machines (Δεν ξέρετε τη Natural Machines; Εντάξει, ούτε εμείς) υπόσχεται, το 2014 να δώσει νέα διάσταση στη σπιτική μαγειρική μέσω του «τρισδιάστατου εκτυπωτή φαγητού» Foodini.

Σύμφωνα με σχετικό θέμα του naftemporiki.gr μιλώντας στο Mashable, η Λαϊνέτ Κούτσμα, μία εκ των συντελεστών του «μαγειρικού εκτυπωτή» αναφέρει ότι ο κύριος στόχος του Foodini είναι να βοηθήσει στην «αντιμετώπιση» των πλέον δύσκολων και χρονοβόρων σημείων του μαγειρέματος, που συχνά λειτουργούν αποθαρρυντικά για τους επίδοξους μάγειρες. Το Foodini, λοιπόν, δεν «μαγειρεύει», ωστόσο μπορεί να εκτελεί διαδικασίας του τύπου «φτιάχνω ραβιόλια». Ο κάτοχος Foodini θα φτιάξει μόνος του μεν τη ζύμη και τη γέμιση, αλλά μετά τα τοποθετεί σε ειδικές θήκες, κάνει κλικ (συγγνώμη, πατάει το κουμπί) «ραβιόλι» από το ειδικό μενού και το Foodini «εκτυπώνει» τα συστατικά σε ραβιόλια – οπότε το μόνο που μένει να κάνει ο μάγειρας είναι να τα ψήσει. Εάν το πιάτο δεν χρειάζεται μαγείρεμα, τότε το φαγητό είναι έτοιμο με το που βγει από τη συσκευή. Αξίζει να σημειωθεί πως το Foodini τυπώνει και γλυκά. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από μία σειρά έτοιμων συνταγών ή να δημιουργήσει τις δικές του. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι περίπου του φούρνου μικροκυμάτων, και το κόστος της αναμένεται γύρω στα 1.300 δολάρια. Η NaturalMachines εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τη διάθεση των πρώτων κομματιών στο εμπόριο κατά τα μέσα του 2014.

Τώρα γιατί αυτό το λέμε «τρισδιάστατο εκτυπωτή φαγητού» και όχι «Κουζινομηχανή 2014» ή «Metaixer» ή κάτι πιο εμπνευσμένο μεν, συναφές με το αντικείμενό του δε, τι να σας πούμε κι εμείς; Ένας θεός (του μάρκετινγκ) ξέρει…

Πηγή www.naftemporiki.gr

Δείτε στο βίντεο το Foodini σε δράση.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.