Αρχική Ειδήσεις Ανακλήσεις Προϊόντων ΕΦΕΤ – Αποσύρεται από την αγορά ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

ΕΦΕΤ – Αποσύρεται από την αγορά ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

0
ΕΦΕΤ – Αποσύρεται από την αγορά ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Δείτε την επωνυμία και τη συσκευασία του προϊόντος που αανακαλείται από την αγορά και καλείται το κοινό να μην καταναλώσει.

Υστερα από ελέγχους βρέθηκε σε κοτόπουλο ρολό ο μικροοργανισμός Salmonella spp. Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους το έχουν ήδη προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Το σχετικό δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ έχει ως εξής:
«Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων” έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1κιλ. ΚΤΨ., με ημερομηνία κατάψυξης 30/11/2021 και ανάλωσης 30/11/2022, που παράγεται από την εταιρεία «ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΕΑΤΩΝ (ΒΕΚ) ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗ ΑΒΕΕ» και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω να μην το καταναλώσουν».

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.