Αρχική Ειδήσεις Αγορά Ανακαλείται χυμός από τα Lidl – Ανιχνεύτηκε η μυκοτοξίνη πατουλίνη

Ανακαλείται χυμός από τα Lidl – Ανιχνεύτηκε η μυκοτοξίνη πατουλίνη

0
Ανακαλείται χυμός από τα Lidl – Ανιχνεύτηκε η μυκοτοξίνη πατουλίνη

Δείτε την επωνυμία και τη συσκευασία του ανακληθέντος προϊόντος

Σύμφωνα με σημερινό δελτίο Τύπου, η εταιρεία Molkerei Gropper GmbH & Co. KG ενημερώνει ότι προχωρά σε προληπτική ανάκληση του προϊόντος «Solevita Smoothie Red Genius, 250mL» με ημερομηνία λήξης 12/03/2024 στο πλαίσιο της προστασίας του καταναλωτή.

Το επηρεαζόμενο προϊόν περιέχει χυμό αρώνιας, στον οποίο ανιχνεύθηκε πατουλίνη. Η πατουλίνη είναι μια μυκοτοξίνη που παράγεται από μύκητες και μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό και δυσπεψία.

Η εταιρεία παρακαλεί τους πελάτες μας να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους την ανάκληση και σε καμία περίπτωση να μην καταναλώσουν το επηρεαζόμενο προϊόν. Όπως ενημερώνει ακόμη το προϊόν «Solevita Smoothie Red Genius, 250mL» με ημερομηνία λήξης 12/03/2024, πωλήθηκε από την LIDL HELLAS.

Το ανακληθέν προϊόν

«Η εταιρεία μας, με κύριο γνώμονα την προστασία του καταναλωτή, αντέδρασε άμεσα και απέσυρε το προϊόν από τους χώρους πώλησης. Οι πελάτες μπορούν να επιστρέψουν το προϊόν σε οποιοδήποτε κατάστημά μας, λαμβάνοντας φυσικά το αντίτιμο της αγοράς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η ανάκληση αφορά αποκλειστικά στο προϊόν «Solevita Smoothie Red Genius, 250mL» με ημερομηνία λήξης 12/03/2024. Άλλα προϊόντα του προμηθευτή Molkerei Gropper GmbH & Co. KG, που πωλούνται από την LIDL HELLAS της επωνυμίας Solevita δεν επηρεάζονται από αυτή την ανάκληση.

 

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com