Αρχική Blogs Mood of the Day: Μουντιάλ 2014

Mood of the Day: Μουντιάλ 2014

0

Ανοίγει σήμερα στο Σάο Πάολο η αυλαία της μεγάλης γιορτής του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η μία όψη του Μουντιάλ. Την άλλη όψη του αποτυπώνουν τα γκράφιτι στους τοίχους της πόλης. 

moudial

Ανοίγει σήμερα στο Σάο Πάολο η αυλαία της μεγάλης γιορτής του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η μία όψη του Μουντιάλ. Την άλλη όψη του αποτυπώνουν τα γκράφιτι στους τοίχους της πόλης, που δημοσιεύει το in.gr (αν θέλετε να δείτε περισσότερες εικόνες, πατήστε το λινκ)

Γκράφιτι που μας θυμίζουν ότι η μεγάλη αυτή γιορτή πραγματοποιείται σε μια χώρα που μαστίζεται από άγρια φτώχεια, βία και ανεργία -τη χώρα των γκέτο και των «φαβελάδος». Μέσα σε ενάμισι-δύο χρόνια και ενόψει της τουριστικής εισβολής, που αναμένεται, η (ήδη δυσβάσταχτη για πολλούς) ζωή στη Βραζιλία ξαφνικά άρχισε να ακριβαίνει -σήμερα σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι 20% ακριβότερη απ’ τον Ιανουάριο του 2013. Και μπορεί τους ντόπιους να μην τους απασχολούν οι τιμές των ξενοδοχείων ή των κέντρων ψυχαγωγίας, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και βασικών τροφίμων, όπως το γάλα και το κρέας…

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.