Αρχική Βοηθήματα Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Νοέμβρη

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Νοέμβρη

0
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Νοέμβρη

Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους! Μια συνήθεια που συμβάλλει στον να γίνει το καθημερινό μας τραπέζι πιο υγιεινό, πιο θρεπτικό, πιο απολαυστικό και λίγο πιο οικονομικό. Και ο πλανήτης μας πιο βιώσιμος.

Ας δούμε τι καλό μας φέρνει ο Νοέμβρης σύμφωνα με τον πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace και τον πίνακα που εμπεριέχεται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Ενήλικες και ας πάρουμε ιδέες για το καθημερινό μας μαγείρεμα. Έτσι εξοικειωνόμαστε με μια διατροφή που διαπνέεται από την κουλτούρα της εποχικότητας και στρώνουμε ένα καθημερινό τραπέζι ταιριαστό με τους ρυθμούς της φύσης και τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ακολουθούμε την εποχικότητα της γης στην κουζίνα μας, μαγειρεύουμε πιο υγιεινά, πιο οικολογικά, πιο νόστιμα και πιο οικονομικά.

Λαχανικά, χόρτα και μυρωδικά του Νοέμβρη

Αγγουράκια (τελευταία), αντίδια, καρότα, κολοκύθες και τα τελευταία κολοκυθάκια, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Bρυξελλών, μαϊντανός, μανιτάρια, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρια, πατάτες, πράσα, ραδίκια, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο.

Φρούτα και καρποί του Νοέμβρη

Αβοκάντο, ακτινίδια, αμύγδαλα, αχλάδια (τελευταία), γκρέιπ φρουτ (προς το τέλος), κλημεντίνες, κάστανα, λεμόνια, λωτοί, τα πρώτα μανταρίνια, μήλα, τα πρώτα πορτοκάλια, ρόδια, τελευταία σταφύλια, φουντούκια.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.