Αρχική Featured Φρούτα και λαχανικά – Τα φρέσκα του Απριλίου

Φρούτα και λαχανικά – Τα φρέσκα του Απριλίου

0
Φρούτα και λαχανικά – Τα φρέσκα του Απριλίου
Τα φρέσκα του Απρίλη | ©Shutterstock

Τι καλό μας φέρνει στο καλάθι του ο δεύτερος μήνας της άνοιξης

Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους! Μια συνήθεια που συμβάλλει στο να γίνει το καθημερινό μας τραπέζι πιο υγιεινό, πιο θρεπτικό, πιο απολαυστικό και λίγο πιο οικονομικό.

Στις μέρες μας τείνει να καταργηθεί η εποχικότητα. Στην αγορά βρίσκουμε πια πάντοτε τα πάντα. Ωστόσο δυο δέντρα σε μια αυλή, μια βόλτα στην εξοχή και οι επισκέψεις στη Λαϊκή βιολογικών προϊόντων μάς θυμίζουν ότι η φύση –όπου της επιτρέπουμε να υπάρχει– συνεχίζει τον κύκλο της. Αν και αυτή παντελώς αποδιοργανωμένη εξαιτίας της τρομακτικής κλιματικής αλλαγής που σημάδεψε τον πλανήτη το 2023.

Για να δούμε τι μας φέρνει ο Απρίλιος, ο δεύτερο μήνας της άνοιξης, σύμφωνα με τον ετήσιο πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace και τον πίνακα που εμπεριέχεται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Ενήλικες κι ας πάρουμε ιδέες για το καθημερινό μαγείρεμα.

Συνταγές με αγκινάρες

Τα λαχανικά και κηπευτικά του Απριλίου

Άνηθος, αγκινάρες, αρακάς, καρότα,κουκιά (απ’ τα μισά του μήνα), κουνουπίδι, κρεμμύδια ξερά και φρέσκα, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολα, παντζάρια, πατάτες, ραπανάκια, σπαράγγια, σπανάκι, φασολάκι, φινόκιο, χόρτα.

Τα φρούτα του Απριλίου

Αβοκάντο, πορτοκάλια, φράουλες

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.