Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Πόσο κριθαράκι και πόσο νερό ή υγρό θέλει το γιoυβέτσι;

Πόσο κριθαράκι και πόσο νερό ή υγρό θέλει το γιoυβέτσι;

0
Πόσο κριθαράκι και πόσο νερό ή υγρό θέλει το γιoυβέτσι;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & TIPS | Υπολογίστε σωστά το κριθαράκι και το νερό ή υγρό στοιχείο (σάλτσα) που θέλει το γιoυβέτσι, ώστε να βγει τέλειο!

Είτε γίνεται με αρνάκι είτε με μοσχαράκι είτε ακόμη με κοτόπουλο, το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά -αρκεί να βγει όσο πρέπει ζουμερό και το κριθαράκι ή η μανέστρα να μην έχουν στεγνώσει και κολλήσει.

Πόσο κριθαράκι χρειάζεται το γιουβέτσι

Έχετε κατά νου ότι το ζυμαρικό που θα βάλετε ωμό στο ταψί θα διογκωθεί κατά το ψήσιμο, οπότε μη γεμίσετε το ταψί κριθαράκι. Υπολογίστε ότι για την καλή ισορροπία κρέατος-ζυμαρικού για 1 κιλό αρνί, κατσίκι, μοσχαράκι ή κοτόπουλο θα χρειαστείτε γύρω στα 300 γρ. κριθαράκι.

Πόσο νερό/υγρό χρειάζεται το γιουβέτσι

Σε ό,τι αφορά τα πολύτιμα υγρά, για κάθε 100 γρ. κριθαράκι ένας πολύ γενικός κανόνας προτρέπει να υπολογίζετε περίπου 350ml νερό. Το νερό θα πρέπει να το προσθέσετε καυτό. Ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογίζετε στα υγρά και τη σάλτσα του κρέατος. «Με το μάτι» προσέξτε στο ταψί να υπερκαλύπτεται το ωμό ζυμαρικό από σάλτσα και νερό τουλάχιστον κατά 2 εκ.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.