Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Πώς τεμαχίζεται η γαλοπούλα

Πώς τεμαχίζεται η γαλοπούλα

0
Πώς τεμαχίζεται η γαλοπούλα

Πώς να κόψετε τη γαλοπούλα σε μερίδες

1) Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σε μια πιατέλα, με το στήθος προς τα επάνω και τα μπούτια της στα δεξιά σας. Κρατήστε με το χέρι σας την άκρη του μπουτιού και τραβήξτε το προς το μέρος σας για να τεντωθεί το δέρμα. Με το κοφτερό μαχαίρι κόψτε το δέρμα που ενώνει το μπούτι με το σώμα της γαλοπούλας. Στη συνέχεια κόψτε και το κρέας ακριβώς στην ένωση, ώστε να χωριστεί τελείως το μπούτι. Προσοχή: δεν κόβετε το κόκαλο. Απλώς με τη βοήθεια του μαχαιριού, αποσπάτε το μπούτι από το σώμα.

2) Καρφώστε ένα μεγάλο πιρούνι στη φτερούγα της γαλοπούλας, ώστε να την κρατήσετε ακίνητη. Κάντε μια μεγάλη οριζόντια τομή, ξεκινώντας πάνω από τη φτερούγα και πηγαίνοντας προς το κέντρο, μέχρι να βρείτε κόκαλο. Μπορείτε μετά να κόψετε τη φτερούγα με τον ίδιο τρόπο που κόψατε και το μπούτι.

3) Στη συνέχεια ξεκινήστε να κόβετε φέτες το στήθος της γαλοπούλας. Αρχίστε από πάνω και με μια ίσια κοψιά, φτάστε μέχρι την οριζόντια τομή που κάνατε πριν. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστε να κόβετε φέτες όλο το στήθος της γαλοπούλας. Μετά γυρίστε τη γαλοπούλα και επαναλάβετε όλα τα βήματα από την άλλη πλευρά.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.