Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Πώς διαλέγουμε χοιρινό κρέας για σιγομαγειρέματα

Πώς διαλέγουμε χοιρινό κρέας για σιγομαγειρέματα

0
Πώς διαλέγουμε χοιρινό κρέας για σιγομαγειρέματα
Εικόνα: Unsplash

Με ποιο κριτήριο επιλέγουμε το χοιρινό κρέας που προορίζεται για αργό μαγείρεμα

Το χοιρινό που μαγειρεύτηκε αργά στην κατσαρόλα ή τη γάστρα και πήρε το χρόνο του είναι ζουμερό, τρυφερό και γευστικά ακαταμάχητο. Με πλούσια σάλτσα και πεντανόστιμο πρωταγωνιστεί συχνά στα μαγειρευτά του χειμώνα.

Προτιμήστε μια καλή, βαριά κατσαρόλα παρά μια χύτρα ταχύτητος, συμβουλέυει ο σεφ Κωνσταντίνος Κωβαίος στα 8 tips για τέλεια μαγειρευτά. Προφανώς και θα πάρει περισσότερη ώρα, αλλά για να έχουμε μια δεμένη, σχεδόν μελωμένη σάλτσα και πολύ μαλακό κρέας, χρειάζεται πολύωρο και αργό μαγείρεμα. Επιπλέον ατού να μπορεί να μπει και στο φούρνο για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Να ξεκινήσετε δηλαδή το καλό σοτάρισμα και το πρώτο σκέλος του μαγειρέματος στο μάτι και να ολοκληρώσετε ψήνοντας το φαγητό στο φούρνο.

Αγριογούρουνο κρασάτο

Ποια μέρη του χοιρινού κάνουν για σιγανομαγείρεμα

Δεν κάνουν όμως όλα τα μέρη του χοιρινού για μαγείρεμα με τις ώρες. Θέλει κομμάτια που να έχουν λίπος ή κολλαγόνο ή συνδυασμό. Αν σκέφτεστε να σιγομαγειρέψετε το χοιρινό κρέας με κρασί, μπίρα ή ακόμη και με νερό, διαλέξτε μέρη όπως η άκοπη παντσέτα (κοιλιά), ο λαιμός και αυτός ως ενιαίο κομμάτι, το ολόκληρο μπούτι, η σπάλα ή τα κότσια. Φροντίστε να βάλετε αρκετά υγρά στο φαγητό και κρατήστε τη θερμοκρασία χαμηλή έως μέτρια. Αν το κομμάτι που βάλατε στο φούρνο είναι με την πέτσα του και θέλετε να γίνει τραγανή, θα αυξήσετε πολύ τη θερμοκρασία προς το τέλος του ψησίματος, ώστε να χαθεί κάθε ίχνος υγρασίας.

Τα μαγειρευτά του χειμώνα – 10 αγαπημένες συνταγές της κατσαρόλας

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: icookgreek.com | Δεκέμβριος 2022 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 28 Ιανουαρίου 2024

Δείτε επίσης

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!