Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Πώς χυλώνουν οι φακές

Πώς χυλώνουν οι φακές

0
Πώς χυλώνουν οι φακές

Τα 4 tips του σεφ Γιάννη Μπρατσολιά για να πετύχουμε τις τέλεια χυλωμένες φακές

Στο πλαίσιο της στήλης Πες μας, σεφ! του ICookGreek.Com ρωτήσαμε το σεφ Γιάννη Μπρατσολιά για όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς σχετικά με το μαγείρεμα της φακής. Ακολουθούν οι συμβουλές του για το χύλωμα, ενώ ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ.

  1. Το καλύτερο υγρό στοιχείο για τις φακές είναι το φιλτραρισμένο νερό χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμε φακές με νερό βρύσης.
  2. Όπως όλα τα όσπρια, καλό είναι οι φακές να μαγειρεύονται σε σιγανή προς μέτρια φωτιά για να βράζουν ομοιόμορφα χωρίς να ταλαιπωρούνται και να σπάνε.
  3. Αν θέλετε να πετύχετε ένα σωστό χύλωμα μην βάλετε από την αρχή όλο το νερό, αλλά προσθέστε το σε δόσεις, ώστε να ελέγχετε εσείς πόσο πηχτή θέλετε τη φακόσουπα και να πετύχετε το ιδανικό χύλωμα. Μην εγκαταλείπετε την κατσαρόλα ειδικά προς το τέλος του μαγειρέματος και ανακατεύετε τακτικά για να ελέγχετε την κατάσταση. Όταν προσθέτετε νερό ή ζωμό φροντίστε να είναι ζεστά.
  4. Ρίξτε το αλάτι στο τέλος, καθώς και την ντομάτα, καθώς το αλάτι εμποδίζει το βράσιμο και η τομάτα θα βγάλει τη γλυκύτητά της.

Δείτε επίσης

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com