Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Passive Cooking – Τι είναι και πώς γίνεται το παθητικό μαγείρεμα ζυμαρικών

Passive Cooking – Τι είναι και πώς γίνεται το παθητικό μαγείρεμα ζυμαρικών

0
Passive Cooking – Τι είναι και πώς γίνεται το παθητικό μαγείρεμα ζυμαρικών
Εικόνα: Unsplash

Πρόκειται για εναλλακτικό τρόπο βρασμού ζυμαρικών που εξοικονομεί ενέργεια και λέγεται ότι μειώνει τις εκπομπές άνθρακα έως και 80%.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας ζυμαρικών Barilla, το Passive Cooking είναι τεχνική που συναντιέται από τα μέσα του 19ου αιώνα. Πρόκειται για εναλλακτική μέθοδο μαγειρέματος των ζυμαρικών που αξιοποιεί τη θερμοκρασία που ανατύσσεται στο μάτι και το νερό κατά τα τα 2 πρώτα λεπτά του βρασμού για να τον ολοκληρώσει χωρίς επιπλέον χρήση ενέργειας.

Πώς βράζεις ζυμαρικά με τη μέθοδο του passive cooking

Με βάση τα δεδομένα που επικαλείται η εταιρεία, η μέθοδος αυτή εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει τις εκπομπές άνθρακα (CO₂e) έως και 80%*. Αν θέλετε να την ακουλουθήσετε τα 3 απλούστατα βήματα:

  1. Μόλις βράσει το νερό, ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά.
  2. Ύστερα από 2 λεπτά ενεργού μαγειρέματος σβήστε το μάτι της κουζίνας.
  3. Σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και περίμενετε να περάσει ο προτεινόμενος χρόνος μαγειρέματος (βλ. πίνακα στο τέλος). Όπως συμβαίνει με όλες τις μεθόδους, η τήρηση του σωστού χρόνου είναι καθοριστική.

*Το Passive Cooking μειώνει τις εκπομπές άνθρακα έως και 80%, αναφέρει η εταιρεία στο σχετικό της άρθρο. Περίπου 16 εκατομμύρια τόνοι ζυμαρικών παράγονται παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 400 εκατομμύρια μερίδες ζυμαρικών σερβίρονται καθημερινά. Εάν το Passive Cooking υιοθετούνταν από μεγάλο αριθμό ανθρώπων, θα είχε πραγματικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

Χρόνοι μαγειρέματος βασικών ζυμαρικών με τη μέθοδο του passive cooking | Πηγή: barilla.com

Δείτε επίσης

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!